18 juli 2013

Gezonde vegetarische pasta voor ongeveer €0,75 per portie

Hallo lieve lezers,

Vandaag een recept/goedkoop kookidee.
Ik heb pasta gemaakt voor 4 dagen. Het leek mij wel leuk om eens uit te zoeken hoeveel dit per portie kost en het met jullie te delen.































De ingrediënten voor 4 porties zijn:
1 grote ui (0,69 per 2 AH) = €0,35
Volkoren penne 400g (1,33 per 500g AH) = €1,06
Champignons (0,79 Lidl) paar over gelaten voor omelet = €0,70
Knoflook 6 teentjes (0,65 4 bollen Lidl) = €0,08
Gezeefde tomaten 1 pakje (Lidl) = €0,52
Tomaten puree 2 blikjes (AH) = €0,14
Kruiden 2,5 gram (AH pizza kruiden) =€0,15
Totaal = €3,00 = €0,75 per portie

Wil je vegetarisch gehakt toevoegen? Reken dan €0,42 meer per portie bij gebruik van vega gehakt van de Lidl (€1,69). Wil je graag geraspte kaas toevoegen? Reken dan €0,18 (voor 33 gram) meer per portie bij gebruik van Geraspte jonge kaas van de Lidl (€1,09 per 200 gram)

Ik hield nog wat extra saus over. Dit doe ik in een zakje en vries ik in voor later gebruik.
Buon appetito!

Liefs,
Esmée

1 opmerking: