14 januari 2014

Croutonstengels met italiaanse kruiden

Hallo lieve lezers,

Houd je weleens volkorenbrood over? Na een paar dagen wordt brood meestal wat droog en minder lekker. Van wit- of licht bruinbrood kun je wentelteefjes maken. Van volkorenbrood lijkt me dat niet zo lekker. Van volkorenbrood kun je wel ontzettend lekkere stengels maken voor de hartige trek. Stukken gezonder dan een zak chips en misschien stiekem ook wel lekkerder.


Voor dit recept heb ik drie plakken volkorenbrood gebruikt. Bij grote trek is dit goed voor twee personen.
Snijd de plakken brood in reepjes en leg ze op een bakplaat.
Sprenkel olijfolie over de reepjes en verdeel de olie goed door met je vingers op de reepjes te deppen.
Strooi nu Italiaanse kruiden en eventueel wat knoflookpoeder over de reepjes. Zout is niet nodig.
Als je ze wat pittiger wilt, kun je ook nog wat chilipoeder erover strooien. Je zou eventueel ook wat fijngeraspte (parmezaanse) kaas erover kunnen doen.
Zet de bakplaat in een op 200 graden Celsius voorverwarmde oven.
Bak de stengels circa 8 minuten aan één kant.
Draai de stengels voorzichtig om (eventueel met een tang) en bak nog 2 minuten.
Laat de stengels afkoelen of eet ze warm.

Tip: Je kunt het brood ook in blokjes snijden in plaats van reepjes. Je kunt deze croutons dan in een salade gebruiken.
Eet smakelijk!

Liefs,
Esmée

Geen opmerkingen:

Een reactie posten