28 februari 2014

Essusweetslife heeft een Etsy shop !

Hallo lieve lezers,

Ik heb onlangs een Etsy shop aangemaakt om het verkopen van mijn cupcakeprikkers te versnellen/verbeteren. Ik vind het echt superleuk om een klein "bedrijfje" te hebben in mijn vrije tijd. Mocht je zelf een idee hebben voor een ontwerp die je graag zou willen hebben, bijvoorbeeld: "Hoera Kim is 10 jaar" of "50 jaar getrouwd" dan mag je daar altijd een verzoekje voor doen via essusweetslife@hotmail.com. Ik zal dan kijken wat er mogelijk is.

Een aantal setjes cupcakeprikkers die onder andere via etsy verkocht worden:



Er zullen nog meer toegevoegd worden naarmate ik meer soorten gemaakt heb.
Naast deze prikkers verkoop ik nog steeds deze cupcakeprikkers via de mail. Mocht je interesse hebben, stuur dan een mailtje naar essusweetslife@hotmail.com met de nummers van het desbetreffende setje.
En neem vooral even een kijkje in mijn etsy shop. Betalen in mijn etsy shop kan via Paypal of creditcard.

Liefs,
Esmée

26 februari 2014

Cupcakeprikkers te koop

Hallo lieve lezers,

Je zult misschien een beetje gek opkijken. Iets te koop?
Het is alweer bijna twee jaar geleden dat ik deze cupcakeprikkers heb gemaakt. Ik wilde ze verkopen op de Koninginne-markt maar zat op een rotplek waardoor ik niks heb verkocht. Nu ik stil thuis zit wil ik weer iets doen en heb daarom bedacht dat ik weer cupcakeprikkers wil maken. Nu ben ik van plan om voortaan mijn prikkers te maken met lollystokjes in plaats van deze houten prikkers. Cakeprikkers zijn leuk om (cup)cakejes te versieren zónder dat je met allemaal fondant/marsepein en uitstekertjes aan de slag hoeft.

Om jullie alvast kennis te laten maken met mijn prikkers verkoop ik mijn hele oude voorraad. In een zakje zitten 12 prikkers, en kosten €2,50 per zakje. De verzendkosten zijn €0,50 per setje. Bij aanschaf van 4 zakjes zijn de verzendkosten gratis.

1. Parelmoer wit bladeren
2. Bloementuin
3. Geel met parelmoer bladeren
4. Lichtoze met blauwe luipaartprint

5. Blauwe ranken
6. Lichtroze met een zebra hartje
7. 6 Roze met paarse luipaardprint hartjes, 6 Paarse met roze barok hartjes
8. Lichtroze met roze barokprint.

9. Metallic zilver met pied de poule print
10. Geelgouden bladeren
11. Lichtroze met vintage bloemen
12. Gemêleerd blauw/groen met blauwe luipaardprint

13. Lichtblauw met witte madeliefjes
14. Paars met roze barokprint
15. Grijs met paarse luipaardprint
16. Paarse rozen

17. Roze met ruitprint
18. Metallic groen met lichtgroen
19. Lichtroze met paarse luipaartprint
20. Lichtgroen met metallic groen

Mocht je interesse hebben, stuur dan een mailtje naar essusweetslife@hotmail.com waarin je de nummers en eventueel de namen zet van de prikkers. Ik zal je dan het rekeningnummer geven waaraan het geld overgemaakt kan worden. Woon je in de buurt van Groningen? dan mag je ze natuurlijk ook op komen halen!

Liefs,
Esmée

25 februari 2014

Een basis EHBO-kit samenstellen

Hallo lieve lezers,

Wanneer je op jezelf gaat wonen loop je al gauw tegen de eerste ongelukjes aan. Voorheen kon je dan even in de grote EHBO bak van je moeder kijken. Nu moet je zelf een aantal producten aanschaffen die goed van pas komen.

- Verkoudheidsbalsem bij verkouheid en luchtwegenklachten.
- Rekverband voor stevigheid en om zwellingen tegen te gaan.
- Spieroflor gel of iets van tijgerbalsem voor pijnlijke spieren.
- Gaaskompressen voor grote wonden.
- Paracetamol als basis pijnstiller.
- Leukoplast 2,5 cm.
- Leukoplast 1,25 cm. Leukoplast is ideaal om gaasjes vast te plakken.

- Trachitol, tegen beginnende keelpijn.
- Tekentangetje
- Aloë vera gel voor zonnebrand en huidirritatie.
- Hot-Cold pack
- Nestosyl crème werkt goed bij jeuk door bijvoorbeeld insectenbeten.
- Vingercondooms. Ze zijn hilarisch, maar ideaal wanneer je aan het koken bent en je in een vinger snijdt.
- Rennie voor maagzuur.

- Dettol sterilon, om wondjes te ontsmetten.
- Arniflor vallen en stoten zalf. Zorgt ervoor dat blauwe plekken sneller herstellen en vermindert pijn.
- Goede pleisters in verschillende formaten. Ik ben fan van deze pleisters.
- Calendula zalf voor schaaf en brandwonden.

Dit zijn dingen die handig zijn bij alledaagse ongelukjes. Natuurlijk raad ik aan hiernaast een fijne basis ehbo tasje of koffertje aan te schaffen. Zelfs de action verkoopt deze set voor een paar euro. In mijn EHBO doos bewaar ik ook overige medicijnen en reispilletjes. Voor iedereen zijn die verschillend en heb ik dus niet bijgevoegd.

Liefs,
Esmée

24 februari 2014

Healthy high tea

Hallo lieve lezers,

Op bed lig ik om mij heen te staren, naar alle spullen om mij heen in mijn kamer. Waar zal ik vandaag over schrijven.

Plots zie ik daar de pot staan met mini cupcake papiertjes. Hmm... wat kan ik daarmee?
Annemerel schreef over een high tea waar ze niet veel van kon eten omdat ze nu detox february doet. Zoals we weten zijn geraffineerde suikers niet gezond. Dat sluit direct vrijwel alle gebakjes uit. Wat als we een gezonde(re) high tea konden samenstellen?

Serveer de chocoballen van Rens Kroes in een leuke mini cupcake of bonbonvormpjes.

 photo DSC_5132.jpg
Banana oatmealkoekjes van Annemerel. Serveer op een mooi schaaltje!

 08.26.10_lizv_quiche3.jpg

Mini quiches. Vervang de room door wat karnemelk of laat het weg. Bak de quiches in een mini muffin bakvorm.



Deze tip is eigenlijk ontzettend simpel. Kies voor een gezond brood zoals spelt. Maar je kunt ook roggebrood beleggen en in stukjes snijden. Kies voor gezond beleg. Magere vleeswaren, dun plakje kaas, plakjes tomaat en komkommer, sla, zalm etc. Cottage cheese is ook erg gezond en beter dan roomkaas. Snijd de korstjes eerst van de broodjes af (kun je weer crouton stengels van maken) en snijd de broodjes na het beleggen in 3 repen of in driehoekjes.

Maak kleine spiesjes van tomaat, (light) mozarella, basilicum en eventueel wat italiaanse kruiden.

Zet een grote schaal neer met groentesticks en verschillende dips zoals hummus, bonendip, zelfgemaakte heksenkaas etc.

Serveer in kleine potjes of in dessertglaasjes licht gezoete (met honing, agave, diksap of palmsuiker) kwark met fruit en geroosterde havermout. Maak het af met zo'n leuk plakje sterfruit!



Maak ook wat fruitspiesjes. Dit zou ik wel doen wanneer het fruit volop in het seizoen is, anders kost het je een vermogen.

Voor deze simpele kokos makroontjes klop je één eiwit op met wat palmsuiker. Proef even of het zoet genoeg is. Ik ben zelf niet zo gek op mierzoete koekjes, dus gebruik ik maar een beetje. Voeg nu zoveel geraspte kokos toe tot je een dikke massa hebt waar je balletjes van kunt draaien. Verdeel de kokosmassa in gelijke balletjes en druk ze iets plat op een bakplaat (met bakpapier), en bak ze op 170 graden tot ze goudbruin gekleurd zijn.



Mini pavlova's. Klop twee eiwitten stijf met een aantal eetlepels palmsuiker. De eiwitten mogen niet uit de kom vallen wanneer je deze omdraait. Maak platte rondjes op een bakplaat (bakpapier) an 7-9 cm doorsnede. Bak de meringues op 120 graden ongeveer een uur of tot ze nog net zacht van binnen zijn. Laat de meringues afkoelen. Serveer de pavlova's met met diksap gezoete kwark en vers fruit.

Zo. Zet nu een grote pot biologische (liefst groene thee, eventueel met een smaakje) en geniet zonder schuldgevoel. Verse sapjes mogen ook niet ontbreken bij deze healthy high tea.

Liefs,
Esmée

23 februari 2014

Girl crushes

Hallo lieve lezers, Er bestaan zulke mooie vrouwen op deze wereld. Ik heb een aantal girl crushes. Vrouwen die ik ontzettend mooi vind. Toen ik de film The wolf of wallstreet keek werd ik steeds geboeid door de vrouwelijke hoofdrolspeelster, Naomi. Zij bracht mij de inspiratie voor deze blogpost. Laat ik daarom ook maar met haar beginnen.

Margot Robbie - 2 Juli 1990, is een Australische actrice. Staat bekend om haar rollen in Pan am, About time en Wolf of wall street. Margot heeft een prachtig gezicht én een mooi lichaam. Volgens mij is ze een echte natural beauty.

Emma Stone - 6 November 1988, is een hilarische Amerikaanse actrice. Bekend van de films: Crazy stupid love, Easy A, The amazing Spiderman, The help en Gangster squad. Wat ik zo leuk vind aan Emma Stone is haar humor. Dit zie je in vrijwel elke film terug.

Leighton Meester - 9 April 1986, is een Amerikaanse actrice en zangeres. Bekend om haar rol in Gossip girl, maar ook The roommate, Monte Carlo en The Oranges. Ik vond haar rol in Gossip girl écht top. Ook props aan de styliste voor haar rol. Prachtige brunette.

Lana del Rey - 21 Juni 1986, is een Amerikaanse singer-songwriter. Bekend van de liedjes; Video games, National anthem, Born to die, Ride en Summertime sadness. Haar lippen zouden opgespoten zijn, maar dit vind ik helemaal niet erg. Sowieso ben ik niet tegen cosmetische chirurgie. Lana del Rey heeft ontzettend mooi haar en een lief gezicht. Ik heb fases waarin ik gek ben op haar muziek.

Lauren Conrad - 1 Februari 1986, Is een Amerikaanse Tv-ster, mode-ontwerpster en auteur. Bekend van Laguna beach, maar vooral The Hills. Heeft meerdere boeken op haar naam staan waaronder; L.A. Candy, Sweet little lies, Sugar and Spice en Style. Toen ik jonger was werd ik redelijk vaak met Lauren vergeleken. Een ontzettend groot compliment! Lauren heeft een geweldig gevoel voor stijl. Ze is dan ook een groot voorbeeld voor mij.

Dit waren mijn 5 girl crushes. Heb jij een een girl crush?

Liefs,
Esmée

22 februari 2014

Je eigen kledingstijl vinden

Hallo lieve lezers,

Vandaag een artikel over hoe je je eigen kledingstijl kunt vinden.
Het leren kennen van je eigen kledingstijl gaat samen met het ontdekken wie je bent en wat je wilt.
Wanneer je in de puberteit komt ga je door fases. In deze fases ontdek je allerlei verschillende kledingstijlen en zijn er eigenlijk twee opties; Je kleedt je zoals de menigte óf je zet je hier ontzettend tegenaf en draagt excentrieke outfits. Toen ik op de middelbare school kwam was ik echt een meisje. Roze, rokjes en het liefst droeg ik hakken. Toen ik eenmaal in de brugklas zat begon ik wat nette kleding te dragen. Hierna vond ik alleen zwart mooi. Tot mijn 15e zat ik een beetje in een stijlcrisis. De jaren daarop waren ook niet echt geweldig. Mijn kledingstijl was saai. Pas nu ik 20 ben weet ik wat mijn kledingstijl is.

Om het jullie wat makkelijker te maken geef ik een aantal tips.

Maak een profiel aan op Pinterest en zoek op damesmode. Pin alle outfits die je leuk vindt. Als je 100 outfits hebt gepint kun je een beetje een patroon zien. Nu kun je gaan kijken of deze stijl ook bij jou pas. Ga naar een winkel die deze kledingstukken verkoopt en pas het eens aan. Voel je je hier lekker in, of geeft het je een onzeker gevoel? Misschien is deze stijl toch niet helemaal jou. Misschien moet je er een andere twist aan geven. Zo kan een zwarte jeans met een wit t-shirt en een vest helemaal anders lijken wanneer je het vest vervangt door een colbertje.

Begin met een basisgarderobe. Om voorzichtig een stijl uit te proberen kun je dan goedkope items toevoegen aan je garderobe. Bijvoorbeeld kleding en accessoires van de H&M, Primark, Berschka en New look. Mocht het item dan toch niet bevallen, dan kun je het altijd nog verkopen als het er nog netjes uitziet óf je geeft het weg aan een goed doel.

Wanneer je wat ouder bent (18+), moet je ook nadenken aan de baan die je hebt of wilt krijgen. Wanneer je bedrijfskleding draagt hoef je hier iets minder over na te denken tenzij je een baan hebt waarbij je een bepaalde status hebt die je ook in je vrije tijd uit moet dragen. Ook kan het zijn dat je bij een baan zonder bedrijfskleding, je in je vrije tijd niet geheel uitbundig kunt kleden zoals een baan als leraar of lerares. In dat geval kun je het niet maken om er héél sexy bij te lopen, je bent immers het goede voorbeeld voor jonge kinderen.

Denk ook na over je leefomgeving. Hoge hakken op een boerderij zijn niet ideaal. Net zoals je iemand in de stad niet snel zult zien op klompen. Kijk naar wat functioneel is waar jij woont.

Je leeftijd is ook een belangrijk punt. Kijk eens om je heen. Wat dragen mensen van jouw leeftijd en hoe staat dat bij hen. Korte rokjes worden meestal niet gewaardeerd bij vrouwen boven de 40 jaar en laag uitgesneden topjes zijn niet geschikt voor jonge dames.

Wat ook heel belangrijk is, is kijken naar je kleurentype. Simpel gezien zijn er 4 kleurentypes; lente, zomer, herfst en winter. Wat deze kleurentypes inhouden en wat voor kleuren er dan bij jou passen kun je heel gemakkelijk opzoeken op het internet. Als je hier moeite mee hebt kun je ook een consult aanvragen bij een kleurenexpert. Dit is ook ontzettend handig om uit te vinden of je nu juist gouden of zilveren sieraden moet aanschaffen. Mocht je het je afvragen, ik ben ben een herfsttype. Goud en warme aardetinten staan mij het beste. Voor kleuraccenten kan ik paars of voorzichtig turquoise toevoegen.

Je figuur kan je kledingstijl licht beïnvloeden. Zo zul je mij met een appelfiguur (meeste vet rond de lovehandles) niet snel strakke jurkjes of heupbroeken zien dragen. Houd rekening met je figuur, maar laat dit niet jouw liefde voor een bepaalde kledingstijl bepalen.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips hadden.

Liefs,
Esmée

21 februari 2014

Mijn favoriete youtube kanalen

Hallo lieve lezers,

Minimaal één keer per dag check ik mijn youtube feed om te kijken of er nog leuke filmpjes zijn verschenen in mijn abonnementen. Ik volg veel kanalen, maar heb een aantal favorieten. Kijk je mee?

Clean my space

Op dit kanaal vind je ontzettend handige schoonmaak en opruimtips. Ook gooien ze er vaak een snufje humor bij wat het lekker luchtig maakt.

Communitychannel

Natalie Tran is echt geniaal. De filmpjes die ze maakt zijn exact mijn humor. Ze stelt kritische vragen over dagelijkse dingen.

Home Organizing by Alejandra.tv

Het huis van Alejandra is echt een droom. Alles heeft een plekje en is perfect georganiseerd en daarom makkelijk om schoon te houden. Het lijkt me ook heerlijk om haar baan te hebben.

Laura in the kitchen

Deze Italiaanse dame maakt de meest geweldige recepten. De gerechten zijn niet moeilijk te maken en ideaal voor vrienden en familie die op bezoek komen.

Stuk tv

Deze gasten zijn lekker gestoord. Elke week plaatsen Giel, Thomas en Stefan op woensdag een nieuwe video online. Waar gaan de video's over? De kijkers bepalen wat ze moeten doen.

Tone it up

Veel van mijn work-out moves heb ik gestolen van deze prachtige vrouwen. Geen saaie crunches of een halfuur op de crosstrainer, maar een fullbody workout.

Anna akana

Anna Akana is wat serieuzer dan Communitychannel. Ze bespreekt ook vaak serieuze onderwerpen. Ze is de vriendin van Ray William Johnson. Anna schrijft ook zelf verhalen/scenario's en verfilmt deze. Erg leuk!

Wat zijn jouw favoriete kanalen en welke moet ik zeker zien?

Liefs,
Esmée

20 februari 2014

Mijn ambities

Hallo lieve lezers,

Heb jij ambities? Ik wel. Ambities hebben vind ik ontzettend belangrijk. Je kunt ze ook dromen of doelen noemen. Dingen die jij waar wilt maken, voornamelijk op zakelijk gebied. Ambities kunnen van alles zijn. Ik wil jullie vertellen wat mijn ambities zijn.


Ik wil een eigen kook/bakboek schrijven. Het lijkt me ontzettend tof om al mijn favoriete recepten te perfectioneren, fotograferen, uitwerken en te bundelen.

Al een paar jaar heb ik het geniale (denk ik) plan om een eigen banketbakkerij te beginnen hier in Groningen. Om een klantenkring op te bouwen vóórdat ik met de bank om tafel ga, moet ik eerst een fijn appartementje hebben met een goede keuken waarin ik dingen op bestelling wil gaan maken. Dáárvoor moet ik dan weer eerst een fulltime baan hebben.

Ken je filofax? Dit is een peperduur agendasysteem wat in Amerika veel gebruikt wordt. Ik heb ideeën om zelf zo'n systeem te laten maken, aangezien ik een aantal verbeter én ontwikkelingspunten heb bedacht. Een agenda/planner/organizer die je zelf kunt customizen. Met allerlei handige accessoires om ervoor te zorgen dat je alles goed bij kunt houden. Kent iemand, of weet iemand met wat voor bedrijf ik hiermee om tafel moet?

Martha Stewart is in Amerika ontzettend populair. Ze kan goed koken, is creatief en goed in en om het huis. Een ideale huisvrouw dus. Martha Stewart heeft een talkshow over al deze dingen. Het lijkt me ontzettend tof om de Nederlandse Martha Stewart te worden. De hele dag keukenapparaten uittesten, knutselen, bakken etc. Praten over gezonde voeding en sporten lijkt me ook erg belangrijk.

Zo, dat zijn volgens mij wel genoeg ambities voor de aankomende 20 jaar. Heb jij veel ambities? Wat wil jij graag worden, of heb je je droombaan al?

Liefs,
Esmée

19 februari 2014

Wishlist voor koken/bakken en food styling/fotografie

Hallo lieve lezers,

Zoals jullie misschien weten heb ik een diploma voor banketbakker, maar ik ben ook dol op koken. Mijn plan is om in de toekomst meer recepten online te plaatsen maar ook filmpjes daarvan. Buiten mijn wishlist voor keukenapparatuur heb ik nog meer wensen op het gebied van koken en bakken. Ik wil me ook bezig gaan houden met foodstyling en mooie foto's maken. Kijk je mee?

- Een mini foto studiootje om mijn baksels etc. mooi in te kunnen fotograferen. Natuurlijk heb ik eerst een goede camera nodig. Dat wordt even sparen.
- Om mooie foto's te maken heb je ook "props" nodig. Mooie stukken stof, servetten etc. De stofjes van Tilda vind ik ontzettend leuk. Een aantal mooie theedoeken zijn ook leuk. Verschillende materialen zijn ook handig. Linnen, hout, mooi papier van een goede hobbywinkel.

- Een quichevorm van 20-24 cm doorsnede met een uitneembare bodem. Hier heb ik al ontzettend veel lekkere ideeën voor!
- Deze heritage tulbandvorm vind ik heel mooi. Er zijn zoveel mooie tulbandvormen te krijgen.
- Maatschepjes/cups. Ik heb nu een klein setje plastic maatcups, maar deze zijn veeeeeel mooier.
- Een bakkwastje. Heel gek, deze heb ik nog niet. Ik schaf er meteen meer aan als ik naar de dille&kamille ga.
- Een panettone/angel/pandan bakvorm.
- Mini quiche vormpjes om individuele taartjes te maken.
- Een korstblender. Als je scones of quiche/taartdeeg gaat maken moet je de boter verdelen door de bloem. Dit kun je doen met een keukenmachine, maar ook met deze hakker/stamper zodat de boter niet verwarmd wordt door je handen.
- Een mooi setje maatlepeltjes. Deze zijn magnetisch. Handig, want zo raak je ze niet kwijt.

- Ik heb gek op tweedehands winkels. Ik ben op zoek naar allerlei losse antieke/vintage lepels, vorken, opscheplepels etc. als decoratie op foto's
- Een rechthoekige quichevorm staat al een tijdje op mijn wishlist.
- Scheppen voor bloem, suiker etc. handig wanneer je grote potten of bakken hebt met veelgebruikte ingrediënten.
- Een aantal mooie pollepels in verschillende groottes en houtsoorten. Ook om te gebruiken als decoratie op foto's.


- Prachtig wit servies. Allerlei verschillende randen staan zo leuk samen.
- Glaswerk. Potjes, karaffen, melkflessen en kleine flesjes.
- Deze karaf vind ik wel leuk!
- Nog meer wit servies. Ik krijg er nooit genoeg van.
- Een klein melk/roomkannetje.
- Verschillende groottes en houtsoorten snijplanken. Het liefst zo rustiek mogelijk.

- Een aantal delfts blauwe serviesstukken. De rode variant is ook erg mooi.
- Taartplateaus in verschillende groottes, glas en wit porselein.
- Mini ovenschaaltjes van le creuset. Leuk voor kleine hapjes en/of crème brulee.

Waarschijnlijk zullen er nog wel meer dingen op de lijst komen te staan. Ik ben echt dol op spullen voor in de keuken en alles wat met eten te maken heeft. Ik kan me ontzettend lang vermaken in kookwinkels en op de keuken afdeling van de ikea en andere warenhuizen.
Wat staat er op jouw wishlist?

Liefs,
Esmée

18 februari 2014

Meer eiwitten toevoegen aan je voeding

Hallo lieve lezers,

Wanneer je wilt afvallen en wanneer je (daarbij ook) sport wil je graag spiermassa opbouwen. Spiermassa opbouwen zorgt ervoor dat je beter en sneller vet verbrandt en dat je een strak lichaam krijgt. Om spiermassa op te bouwen moet je genoeg eiwitten eten. Dit kun je door middel van shakes doen (als je echt fanatiek bezig bent), maar je kunt ook meer eiwitten toevoegen aan je voedingspatroon wanneer je net begint. Welke producten kun je dan toevoegen aan je voeding en zijn hoog in eiwitgehalte? De opties die ik geef zijn geschikt voor vegetariërs. Vleeseters kunnen meer kip en mager vlees eten.



- Alle soorten bonen. Warm in een pan verschillende soorten bonen op, voeg hier een blikje tomatenblokjes toe en veel kruiden om zo een soort chili te maken. Erwten, kapucijners, linzen, witten bonen, bruine bonen, kidneybonen etc.
- Neem een handje noten per dag. Kies het liefst voor ongezouten en droog geroosterde noten. Je kunt ook rauwe noten eten. Rauwe noten hebben alleen minder smaak en crunch. Amandelpasta, het zusje van pindakaas is ook supergoed voor je.

- Huttenkäse/cottagecheese. Ik heb het nog nooit geprobeerd omdat ik het er zo vies uit vind zien en ik heb ook geen idee hoe ik dit zou moeten eten. Wel weet ik dat het een hoog eiwitgehalte heeft.
- Karnemelk is vrijwel altijd mager en heeft een hoog eiwitgehalte. Gewone melk drink ik al heel lang niet meer. Hoewel ik het vroeger lekker vond, vind ik het nu een rare smaak hebben. Karnemelk is lichtzurig. Meng het met verse sinaasappelsap en je hebt milk&fruit. Wel iets minder zoet, maar stukken gezonder!
- Magere kwark is een goede manier om 's morgens te beginnen wanneer je niet houdt van brood, maar ook niet met een lichte smoothie wilt beginnen. Ideaal voor dagen wanneer je niet sport. Je kunt alvast bakjes met kwark klaarzetten in de koelkast en in kleine bakjes of zakjes zelf gemaakte muesli. Ook kun je de avond van tevoren stukjes bevroren fruit bij de kwark doen. 'S morgens is het fruit ontdooid.

- Voeg aan je zelf gemaakte mueslimix ook wat chia zaad toe. Hier zitten heel veel voedingsstoffen in.
- Quinoa is erg lekker om toe te voegen aan een salade, of als vervanger van rijst. Kook wat extra quinoa, bijvoorbeeld één koffiekopje vol. Dit is enkele dagen houdbaar in de koelkast en kun je aan je gerechten toevoegen. Ook kun je pap/pudding maken van quinoa. Maak dit met een plantaardige melk.

- Eet een halve avocado per dag. De vetten zijn gezond en ook hier zitten veel eiwitten in. In een salade of met wat zout uitlepelen.
- Eieren zijn de meest bekende bron van eiwitten. Gekookt of gebakken.
- Nori/zeewier bevat ook veel eiwitten. Maak (vega) sushi van de norivellen met quinoa en bijvoorbeeld avocado en paprika.

- Havermout, onze grote vriend. Gebruik voor de bereiding plantaardige melk, fruit en superfoods/noten.
- Champignons zijn ontzettend goed en lekker wanneer je vegetarisch eet. Champignons kun je bij heel veel warme maaltijden gebruiken. Ook is het lekker om champignons te bakken samen met knoflook.
- Kikkerwten en hummus zijn erg in opkomst. Ook kun je van kikkererwten een hartige snack maken, dit laat ik jullie snel zien!
- Kiemgroenten zoals taugé en alfalfa. Heerlijk in een salade en oosterse gerechten.

Er wordt aangeraden om 75-100 gram eiwitten tot je te nemen wanneer je 2-3 keer per week écht sport (minimaal een uur). Voor mannen ligt deze hoeveelheid hoger.
Wanneer je meer of intensiever sport kun je na je workout een eiwitshake nemen.

Ik hoop dat jullie dit blogje handig vonden.
Liefs,
Esmée

17 februari 2014

Nieuwe lay-out

Hallo lieve lezers,

Dit weekend ben ik even bezig geweest voor een nieuwe lay-out.
De achtergrond was me iets te psychedelisch geworden en ook over de banner en het lettertype was ik niet helemaal meer tevreden. Behoefte aan rust en simpliciteit denk ik.

Mijn achtergrond heb ik gemaakt via colourlovers. Dit is een leuke site waarmee je zelf patronen kunt creëren, maar ook bestaande patronen in kunt kleuren.

Ook heb ik gekozen voor een simpeler lettertype. Ik vind het soms leuk om een uitroepteken achter een zin te zetten, bij het vorige lettertype leek dit meer op een l of hoofdletter i.

De banner was ontzettend simpel om te maken. De naam met een leuke border/rand eromheen in paint. Simpel kan zó leuk zijn.

Dit was de oude lay-out. Ook leuk, maar toe aan verandering!

Ik hoop dat jullie de nieuwe lay-out leuk vinden. Het lijkt me leuk om mijn lay-out bij bepaalde seizoenen of rond feestdagen te veranderen. Zouden jullie dit leuk vinden of moet ik gewoon eens in de zoveel tijd mijn lay-out veranderen?

Liefs,
Esmée

16 februari 2014

Kleine dingen waar ik blij van word

Hallo lieve lezers,

Ik houd van simpel geluk. Kleine dingen in het leven kunnen mij altijd even wat vrolijker maken.


1. Wanneer je aan komt fietsen en het licht op groen springt. Nóg beter wanneer je net van een brug af fietst en je de vaart erin hebt. Heerlijk!

2. Wanneer een experimenteel baksel of kookidee lukt en je een eigen recept hebt bedacht.

3. Onverwachts een lief berichtje ontvangen van een leuk persoon.

4. Wakker worden met een felle zon die naar binnen schijnt op donkere dagen.

5. Een koopje scoren, maakt niet uit waar.

6. Een fijne workout achter de rug hebben en dan lekker douchen

7. Meer salaris ontvangen dan je had berekend.

8. Geld terug krijgen van de belastingdienst

9. Regen op een schuin dakraam wanneer je in bed ligt.

10. Geld vinden op een vreemde plek in je huis.

Waar worden jullie blij van?

Liefs,
Esmée

15 februari 2014

Minimalisme

Hallo lieve lezers,

Het trekt me steeds meer, het minimalisme. Wat betekent minimalisme voor mij en hoe kun je minimalistischer leven?

Het lijkt me soms heerlijk om een hele simpele garderobe te hebben met veelzijdige kledingstukken. Daarom begon ik ook met de garderobe musthaves. Ik wilde meer inzicht krijgen in kledingstukken en accessoires die je écht nodig hebt en een kleine uitbreiding ervan. Vaak raken we het overzicht kwijt van wat we écht nodig hebben.


Stel je eens voor, je gaat kijken op een website als asos.com. Op deze website zijn honderden, misschien wel duizend paar schoenen te vinden. Hiertussen vind je dan misschien wel 5 paar schoenen waarvan je denkt wauw. Een paar hakken met een colourblock hak in roze en een bandje om je tenen in fluor oranje. Supergaaf natuurlijk, al helemaal als ze ook maar €20,00 in de sale kosten. Direct in je mandje gooien zou je zeggen. Maar heb je deze hakken nu echt nodig, en passen ze wel bij de rest van je garderobe?


Toen ik jonger was ging ik weleens in een grote stad winkelen (toen ik daar nog niet woonde). Dan zag ik zo'n prachtig paar schoenen en kocht ze. Gewoon omdat ik het geld toch wel had door mijn bijbaantje. Uiteindelijk heb ik dat paar dan misschien vijf keer aangehad in de vijf jaar dat ze nu in mijn bezit zijn. Hartstikke zonde. Ook van mijn kostbare ruimte. Waar laat je al die "geweldige" spullen. Zoals we weten moet alles een plek hebben om een ruimte georganiseerd te houden. Heb je teveel spullen voor een ruimte? dan wordt het vlug een rommel en blijf je bezig met opruimen.
 
Ik heb een enorme liefde voor spullen in het huishouden en mijn passie voor bakken zie je ook terug in mijn kamer. Regelmatig word ik gek van al die spullen. Het liefst zou ik dan alles weg doen en opnieuw beginnen.
Zoals jullie misschien weten door mijn artikel over mijn liefde voor wit én mijn ideale interieur, houd ik de laatste tijd enorm van een clean look.

Voor mij betekent minimalisme dat je gelukkig kunt zijn met minder onnodige spullen en een opgeruimd en rustig interieur. Je hebt niet vijf verschillende geuren douchegels nodig, en ook geen 50 kleuren oogschaduw waarvan er 30 heel erg op elkaar lijken. De helft van mijn garderobe die ik nu nog heb draag ik eigenlijk ook niet. De reden daarvan is dat ik geen echte "basis" heb in mijn garderobe. Heb je écht 10 korte jurkjes nodig? Kijk eens kritisch naar je spullen en bedenk je of je al deze dingen écht nodig hebt?


Begin eens met je beautyspullen. Probeer halflege verpakkingen eerst op te maken alvorens aan een nieuwe te beginnen. Houd je niet van een bepaalde geur douchegel? Gebruik hem in je handzeep pompje, of geef hem aan een vriendin of familielid. Hetzelfde geldt voor producten die je niet prettig vindt werken.
Koop geen bulk meer, tenzij je een groot gezin hebt natuurlijk. Dan is dat alleen maar handig en voordelig.
Kijk daarna eens goed naar je kledingkast. Neem hiervoor desnoods een hele zondag. Iedereen kent denk ik het riedeltje wel met bulten maken als "blijven", "twijfel", "weggeven" en "weggooien". Lees hier vóór of hiernaast ook mijn artikelen over garderobe musthaves om je hierbij te helpen.
Kijk ook eens naar je kast met servies, de voorraadkast, de linnenkast etc.

De voorjaarsschoonmaak komt er weer aan. Het is dus dé tijd om op te gaan ruimen en eens goed na te denken over je spullen. Uiteindelijk leef je hierdoor veel rustiger en voor veel mensen zorgt dit ook voor een gelukkiger gevoel. Minimalistischer leven zorgt er ook voor dat je minder geld uitgeeft en minder koopdrang krijgt. Dáár is je portemonnee dan weer blij mee.

Heel veel succes en liefs,
Esmée

14 februari 2014

Leuke lettertypes

Hallo lieve lezers,

Wist je dat je ook nieuwe lettertypes kunt installeren op je computer? Zo maak je de titel van je boekverslag, of een uitnodiging extra speciaal.
Een hele fijne website hiervoor is fontspace.com. Je kunt er zelfs lettertypes vinden zoals die van Disney.

Hoe werkt dat?

Je zoekt een lettertype uit dat je aanspreekt. Scroll hierover met je muis en klik op downloaden.

Vervolgens opent er een schermpje. Klik op openen met windows verkenner en vervolgens op OK. Hierna zal windows verkenner openen.

Dubbelklik op dit bestand. Soms staan er nog meer dingen bij. Je moet het bestandje openen met dit icoontje ervoor.

Hier kun je zien hoe het lettertype eruit zal gaan zien in verschillende groottes. Klik nu op installeren.

Klaar. Simpel he?
Open nu word of paint en veel plezier ermee.

Liefs,
Esmée