31 maart 2014

The Bodyshop blueberry bodybutter

Hallo lieve lezers,

Eergisteren zagen jullie deze bodybutter al voorbij komen in mijn shoplog van de National Glamour day.

Deze bodybutter is van een redelijk nieuwe geurlijn, de special edition blueberry geur.
Toen ik een paar weken geleden deze geur voor het eerst rook wist ik absoluut zeker dat ik deze moest gaan scoren op de National Glamour day met 20% korting. Uiteindelijk bleek zelfs dat bij aankoop van vier producten, je 40% korting kreeg en daardoor deze butter slechts €9,60 kostte, wauw.

Hmm een nieuwe pot superzachte butter. De blueberry bodybutter ruikt echt naar een romige smoothie met blauwe bessen, erg natuurgetrouw. Ik ben zelf echt gek op deze zoete fruitige geurtjes. Ik zeg altijd Je houdt van The Bodyshop of je bent van de Rituals geurtjes.

Om het effect van de bodybutter goed te laten zien heb ik een klein beetje op mijn hand gesmeerd. Links zie je mijn droge (nog winter) hand. Rechts zie je mijn hand na het inmasseren van de bodybutter. Ik kende het effect van de butters al, omdat ik de heerlijke geur vineyard peach al in mijn bezit heb.

Ben jij nu ook benieuwd geworden naar deze heerlijke geur? De verkoopprijs is €16,00 Je kunt hem aanschaffen in de winkel of online. In deze lijn zijn ook nog verkrijgbaar: een bodylotion, een showergel, een bodyscrub en een lipbutter.

Liefs,
Esmée

30 maart 2014

Tip: Cardigan vestjes bij Hema

Hallo lieve lezers,

Ik heb een leuke tip. Vanaf morgen (maandag 31 maart) zijn de cardigan vestjes van Hema weer in de aanbieding.

De vestjes zijn verkrijgbaar in allerlei vrolijke kleurtjes om elke basic outfit op te fleuren. Ze zijn gemaakt van een fijne zachte en goede kwaliteit stof. Ik wil zelf weer een nieuw zwart vestje, aangezien mijn huidige na twee jaar versleten en een beetje gekrompen is. Een oranje, wit en rood vestje lijken mij ook wel leuk voor erbij.

Ik hoop dat jullie wat aan mijn tip hebben.

Liefs,
Esmée

29 maart 2014

Shoplog: National Glamour day

Hallo lieve lezers,

Vandaag ben ik met een vriendin wezen winkelen in Groningen.
Het was echt ontzettend mooi weer om te winkelen. 'S morgens had ik al een aantal dingen besteld op internet om later uitverkochte artikelen te voorkomen. Online bestellen kan best lastig zijn. Je weet niet hoe het staat. Van het broekje en de kokerrok heb ik daarom ook twee maten besteld om te kijken wat beter zit.

Het leuke paasschaaltje met haas als deksel van H&M €5,56
Deze lekkere losse trui lijkt me leuk om interessanter te maken met hartjes op de ellebogen of iets langs de halslijn H&M €7,00

Een leuk zwart shortje voor de zomer H&M €11,96
Op dit witte t-shirt wil ik een transferprint maken. H&M €7,96
De bikini heb ik ook kunnen scoren. Beide H&M. Het topje was €10,36 en het broekje €7,96

Een luchtige wit jurkje staat ook bij de Garderobe musthaves. Deze van H&M lijkt mij erg leuk €23,96.
Deze (denk ik) prachtige kokerrok was nu €19,96
Een maxiskirt is ook erg fijn voor de wat koelere zomerdagen. Deze kost €11,96

Bij Asos heb ik helaas maar twee dingen kunnen scoren. Ik wilde ook ontzettend graag de simpele zwarte sandaaltjes, maar helaas waren die in mijn maat natuurlijk al uitverkocht om 8 uur 's ochtends. Balen dus. Gelukkig heb ik wel deze pumps kunnen scoren voor €50,57 en deze leuke strik voor €8,99. Ik hoop dat de pumps goed zitten en lekker lopen. Ze zien er in ieder geval prachtig uit.

Bij Costes heb ik twee basic overhemdblousejes besteld. Beide kostten nu €20,00. De witte blouse wil ik graag dragen met de zwarte strik en de kokerrok, of met het zwarte shortje en een rode panty met mijn ugg loafertjes. Nu nog op zoek naar een rode haarband.


Ook heb ik bij Mango deze nette zwarte shopper gekocht €7,99. Hij lijkt me erg mooi en handig als strandtas, maar kan ook voor een paar boodschapjes gebruikt worden. Soms past ook niet alles in mijn eastpak koffertje wanneer ik wegga. Ik kan dan wat extra spulletjes in deze tas meenemen. Ik loop namelijk vaak rond met plastic tassen, wat niet zo chique staat. Er zit een heel handig klein tasje bij voor contact geld en wat kleine frutsels, zodat je deze niet kwijtraakt. Je zou ook de tas op kunnen vouwen en in dit tasje kunnen doen.
Helaas heb ik het zwarte LBD jurkje van Esprit niet kunnen bemachtigen. Ik ben ook de donkerblauwe lage Allstars vergeten te bestellen, stom stom.


Bij de Bodyshop heb ik de heerlijke blueberry bodybutter €12,80, de perzik lipgloss €5,60, een vitamine E maskertje €2,- en een desinfecteergel met de satsuma geur €3,20 gekocht.


Ik kreeg ook samples van de early harvest raspberry lijn die binnenkort uitkomt. Ik kan jullie alvast verklappen dat deze geur écht goddelijk is. Er komt binnenkort ook een lijn bodysorbets waarvan ik een sample mee kreeg in de geur strawberry. Ik vroeg om het bekende handige spateltje die de verkoopsters gebruiken om producten door klanten te laten testen. Zo blijven mijn potten bodybutter schoon en goed, heel fijn!


De Six wilde ook een graantje meepikken van de hogere verkoop en bood daarom óók 20% korting op alles aan. Ik kwam deze leuke dingen tegen: gouden scheepsknopen oorbellen voor €3,16, ik ben mijn pareloorbellen kwijtgeraakt, daarom dit setje nieuwe parels voor €3,16 en deze ring voor €3,96. Ik kwam er later achter dat ik de ring prima op twee manieren kan dragen. Het achterkantje lijkt op een zegelring. Deze ring matcht trouwens met de pootjes van mijn zonnebril. Ik heb ook een chain ketting waar hij leuk bij past.

Dit leuke lichte spijkerjasje kocht ik bij Vero Moda (het jasje is van Only) voor €22,45. Het spijkerjasje is van een heerlijke stretch jeansstof waardoor hij comfortabel bij de bovenarmen zit. Vaak vallen jasjes op die plek erg strak bij mij.

Dit waren alweer mijn aankoopjes. Achteraf bedenk ik mij dat ik nog allerlei andere dingen erbij had kunnen en willen kopen. Eén dag (per jaar) is gewoon véél te weinig Glamour! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Wat hebben jullie geshopt?

Liefs,
Esmée

25 maart 2014

10 Tips om schoon te maken met: Azijn

Hallo lieve lezers,

In mijn blogpost over de voorjaarsschoonmaak kon je al wat ideeën vinden over het schoonmaken met azijn.
Ik ben erg voor het schoonmaken met natuurlijke producten die geen schade aanbrengen aan mijn gezondheid en die mild zijn voor spullen.
Wat kun je allemaal schoonmaken met azijn?


Heb je apparaten van roestvrij staal of heb je zelfs een prachtige roestvrijstalen koelkast?
Vaak komen hierop vingervlekken of strepen. Doe in een plantenspuit gelijke delen azijn en water. Spray het oppervlak licht in en ga eroverheen met een microvezel doekje of een stuk keukenrol. Gegarandeerd streeploos.
De wasmachine schoonmaken doe je zo:
Eens per maand is het slim om de wasmachine zonder wasgoed te laten draaien. Doe een kopje azijn in het wasmiddelbakje en was op de heetst mogelijke stand. De azijn lost zeepresten en kalk op.
Natuurlijke wasverzachter
Azijn werkt ook als een natuurlijke wasverzachter. Vul het dopje van een wasverzachter fles met azijn en giet dit in het wasverzachterbakje. Vooral microvezeldoekjes en handdoeken zijn slim om met azijn in plaats van reguliere wasverzachter te wassen. Wanneer je wast met reguliere wasverzachter zorg je ervoor dat de vezels van de stof minder vocht opnemen, en daar zijn handdoeken etc. juist voor!
Wc reiniger
Gooi 's avonds een kopje azijn in het toilet. Spoel 's morgens het toilet door en je hebt een schoon toilet. Wanneer je een oude chloor of wc-reiniger fles vult met azijn, kun je ook goed onder de rand spuiten.
Reiniger en ontkalker voor je koffiezetapparaat en waterkoker
Gooi in het waterreservoir van je koffiezetapparaat en/of in de waterkoker een kopje azijn. Voeg hieraan nog twee kopjes water toe en zet het apparaat aan. Gooi het azijn-watermengsel terug in het waterreservoir en laat nogmaals lopen. Zet de waterkoker nogmaals aan. Hierna gooi je het azijn-watermengsel weg en vul je de waterkoker en/of het waterreservoir met schoon water. Zet het apparaat aan. Gooi dit water weg en herhaal nog twee maal met schoon water. Geen dure ontkalker of reiniger nodig.
De vaatwasser reinigen doe je zo:
Vul een glazen maatkan met twee kopjes azijn en zet deze boven in de vaatwasser (glazen rekje). Zet de vaatwasser op de langste en heetste stand en laat hem draaien. Dit zorgt er ook voor dat kalk en zeepresten worden verwijderd. Doe deze schoonmaak minimaal eenmaal per maand. Ook is het slim om azijn te gebruiken als glansspoelmiddel. Vul hiervoor het speciale bakje met wat azijn.
Goedkope fruitvliegjes val
Zet op plekken waar veel fruitvliegjes komen een schaaltje of glas met wat azijn erin. Vlakbij de prullenbak, de fruitmand etc. De fruitvliegjes komen op de geur af en verdrinken.
Geurnetralisator
Hmm heerlijk hoor gourmetten, maar je huis gaat er ontzettend van stinken. Zet een aantal schaaltjes met azijn op verschillende plekken in de huiskamer/eetkamer. De azijn zorgt ervoor dat de geur van het gourmetten wordt geneutraliseerd.
Aangekoekte restjes in je magnetron?
Zet een schaaltje met een half kopje azijn en twee kopjes water in de magnetron. Zet de magnetron op twee minuten en laat hem draaien. Wacht hierna 5-10 minuten en je kunt alles met gemak afnemen met een doekje.
Jonge kinderen die op de vloer spelen?
Reinig je vloeren met een natuurlijk middel. Voeg aan een emmer warm water een kopje azijn toe en dweil hiermee de vloeren. Geen nare chemicaliën die op de vloer achterblijven. Ook beter voor het onderhoud en de duurzaamheid van je vloeren.

Heb je een hekel aan de geur van azijn? Voeg dat een paar druppeltjes essentiële olie toe (natuurlijke geurolie, o.a. verkrijgbaar bij de Tuinen).

Ik hoop dat jullie de tips handig vinden. Ik vind het zelf een erg prettig idee om met een natuurlijk én heel goedkoop middel schoon te maken.

Liefs,
Esmée

24 maart 2014

National Glamour day wishlist

Hallo lieve lezers,

Aanstaande zaterdag 29 maart is het weer National Glamour day.
Op deze dag kun je bij heel veel winkels 20% korting krijgen op vertoning van de speciale glamour.
Als abonnee krijg je zelfs extra kortingen. Mijn moeder is een hele tijd geleden per ongeluk abonnee geworden van de Glamour. Gelukkig vind ik de Glamour wel ontzettend leuk om te lezen, en daarom geeft ze hem aan mij.

Ik weet nog niet zeker of ik aankomende zaterdag ga winkelen. Ik heb eventuele plannen, maar deze zijn nog niet zeker. Wél heb ik een wishlist gemaakt en deze wil ik graag met jullie delen. Mocht ik niet de stad in kunnen dan probeer ik een aantal dingen online te scoren!

Bij H&M ga ik kijken naar dezedeze items


Een witte blouse van Costes €39,95 = €31.96
Zwarte blouse van Costes €25,00 = €20,00
Zwart wit gestreept t-shirt met lange mouwen van Esprit €25,99 = €20,79

Bij de bodyshop wil ik ook een aantal leuke dingetjes scoren.
De schuine wenkbrauwkwast kost €10,00 = €8,00
Een lipglossje met perziksmaak €7,00 = €5,60
Mango body butter €16,00 = €12,80
Blueberry lip butter €5,00 = €4,00
Blueberry body butter €16,00 = €12,80

Een kort en net zwart jasje van Veromoda €39,95 = €31,96
Dit rokje met uitlopende onderkant vind ik ook erg leuk ook van Veromoda €26,95 = €21,56
Deze zwarte polo met korte mouwen is van Mcgregor €69,95 = €55,96

Een lichte jeans met schaafplekken van Veromoda €59,95 = €47,96
Een little black dress van Esprit €89,99 = €71,99
Pyjamabroek van Hunkemöller €19,99 = €15,99
Strapless bh van Hunkemöller €19,99 = €15,99

Een paar zwarte sleehakken van Dolcis €39,95 = €31,96
Dé perfecte zwarte pumps van Asos €63,21 = €50,57
Prachtige simpele zwarte sandaaltjes van Asos €58,99 = €47,19
Mooie witte sandaaltjes van Sacha €49,95 = €39,96

Lage donkerblauwe allstars via Cinderella €69,99 = €55,99
Zwarte shopper/strandtas van Mango €9,99 = €7,99

Zijn jullie ook van plan te shoppen op National Glamou day aankomende zaterdag 29 Maart?
Hebben jullie ook al een wishlist opgesteld?

Liefs,
Esmée

23 maart 2014

Inspiratie: Keuken

Hallo lieve lezers,

Ik droom er al jaren van. Een prachtige grote lichte keuken waarin alles een plek heeft. Ik zou graag willen weten waar ik over 10 jaar woon, om alvast alles in te kunnen delen. Tot die tijd verzamel ik op mijn Pinterest allerlei mooie ideeën voor mijn toekomstige interieur. Vandaag wil ik jullie een aantal mooie keukens laten zien.

Een grote porseleinen wasbak vind ik erg mooi. Het liefst met een tweedeling zodat afwassen makkelijker wordt. Afwassen in de linker bak, en in de rechter bak afspoelen.

Een apart gedeelte voor al mijn bakspullen vind ik ook wel ideaal. Al helemaal met de lade waarin je alle bulk bakingrediënten kwijt kunt. Leuk ook met die schepjes! (verkrijgbaar bij Dille&Kamille).
Aan de binnenkant van de deurtjes kun je mooi maatschepjes, de kitchenaid gardes en maatcups hangen, zie hier. 

Deze keuken is perféct ingedeeld. Werkelijk alles heeft een plek én er is ook nog nagedacht over plaats en functie. Alles om te koken rond het gasfornuis, Serviesgoed rond de vaatwasser en alles waarvoor je water nodig hebt zit in de kastjes rondom de wasbak. In het midden van de keuken is een eilandje waar alle bakspullen én mealprep spullen liggen. Scheelt weer enorm veel zoeken elke dag. Het enige hier is het aanrechtblad. De vloer vind ik ook niet mooi.




 Die tegeltjeswand achter de kastjes vind ik erg mooi. Het lijkt alsof er achter in de hoek een koffiemachine zit. Erg handig om erboven koffiekopjes en toebehoren te bewaren.
Een grote lange keukenkast toewijden aan keukenapparaten is ook erg slim. De zwaarste en meest gebruikte apparaten op het keukenblad zelf, daarboven de magnetron (aangesloten) en dáárboven de minst gebruikte apparaten.
Heerlijk zo'n zithoekje in de keuken. Ik zie mijzelf hier al zitten met een kopje thee en mijn laptop. In de kast erachter (links op de foto heel vaag zichtbaar) zet ik dan mijn kook en bakboeken. Op de onderste plank leg ik mijn meest gebruikte dingen; agenda & accessoires, usb stick etc.

De handvaten vind ik niet zo mooi, maar de deurtjes én plinten bovenop de bovenkastjes vind ik erg mooi. De vaastwasser en wasbak zijn slim naast elkaar geplaatst. Zelf zou ik boven de vaatwasser nog een dubbeldeurs bovenkastje willen voor servies. Ook hier weer de dubbele wasbak!

Om alles samen te vatten: Ik houd van witte en gefreesde keukenkastjes en deurtjes. Ik wil graag alles georganiseerd hebben. Ik houd van dubbele wasbakken en wil graag een keukeneiland zonder wasbak en/of gasfornuis, gewoon een simpel eiland. Ik wil graag een licht of houten keukenblad. Een grote tweedeurs amerikaanse koelkast met grote vrieslade is ook erg gewenst. In de bijkeuken of voorraadkast komt een extra vriezer voor de voorraad (vooral ingevroren seizoensfruit). Op het aanrecht wil ik zo min mogelijk spullen. Naast het gasfornuis komt een mooie witte pot voor kookspatels. Mijn kitchenaid mag ook niet ontbreken als eyecatcher. De waterkoker en een eventueel koffiezetapparaat komen in een speciaal hoekje.

Hebben jullie al bedacht wat voor keuken je graag zou willen en of deze ook ontzettend georganiseerd wordt?

Liefs,
Esmée

22 maart 2014

De voorjaarsschoonmaak: Wat heb je nodig en tips

Hallo lieve lezers,

Het is alweer twee dagen lente en dat betekent dat het tijd is voor de lente schoonmaak.
Hoe ga je te werk en wat heb je nodig?


1. Zet een leuke cd of playlist op. Het is veel leuker om op te ruimen en schoon te maken met muziek erbij.

2. a. Pak een grote vuilniszak voor alle spullen die écht weg kunnen. Papiertjes, oude bonnetjes, verpakkingen etc.
b. Pak ook twee wasmanden. Eén voor de vieze was en één voor spullen die niet in die ruimte horen/naar een andere ruimte moeten.
c. Heb je veel kleine spulletjes verspreid liggen? Neem hiervoor een plastic zakje en doe alles wat geen plek heeft in het zakje. Dit kun je later gaan organiseren.
d. Als je servies of glazen verspreid hebt liggen is een dienblad ook erg handig.

3. Zoek alle spullen uit die je wilt weggooien/houden. Spullen die nog prima bruikbaar zijn en/of er goed uitzien kunnen naar de kringloop gebracht worden. Oude kleding wat nog prima draagbaar is kan in een kledingcontainer of mee met de zak van max. Zo maak je een ander blij met jouw oude spullen. Zuig ook eventueel de kastjes en lades uit met een stofzuiger. (Dit kost het langst de tijd. Neem voor de kledingkast maximaal een uur)

4. Bind een microvezeldoekje om het einde van een bezemsteel met een elastiekje. Ga hiermee langs de randen van het plafond en de hoekjes. Neem ook de plinten onderaan de muur mee. (5 minuten per ruimte)

5. Begin in elke ruime aan de linkerkant van de deur met afstoffen en ga met de klok mee tot je weer bij de deur eindigt. Gebruik voor het afstoffen van spullen en kastjes de handige stofferhandschoen (scroll verder voor de lijst met benodigdheden). (30 minuten per ruimte) Gebruik eventueel ook een stofzuiger voor hoekjes of dikke lagen stof (als het zo ver is gekomen). Vergeet niet de randen van spiegels, schilderijen, lampenkappen, stopcontacten en lichtknopjes mee te nemen.

6. Maak een sopje of vul een plantenspuit met allesreiniger (zie hieronder) Ga nu weer vanaf de deur linksom met de klok mee en neem alle oppervlaktes af. Maak ook alle decoraties schoon die nat mogen worden. (30 minuten per ruimte)

7. Tijd voor de stofzuiger. Zuig overal achter en onder. Deze grote schoonmaak gebeurt waarschijnlijk 1 à 2 keer per jaar. Achter meubels stapelt een hoop stof op. (15 minuten per ruimte)

8. Dan is het tijd om te dweilen. Haal het doekje van de steel af en maak deze weer vast aan de voet. Een dweil met een vouw-klik systeem is erg handig (vlakmop). Laminaat of een andere gladde vloer (hout heeft speciale reiniger nodig) kan gereinigd worden met een sopje van warm water en afwasmiddel. Doe de dweil in het sopje en wring deze goed uit. Dweil in een S patroon naar je toe om overig vuil mee te nemen in plaats van te verspreiden. (10 minuten per ruimte)

9. Maak een desinfecteerspray. Reinig hiermee alle contactpunten: deurklinken, handvaten, stopcontacten, lichtknopjes etc. (15 minuten totaal)

10. Maak eventueel spiegels en ramen schoon met een glasreiniger en een microvezeldoekje. (20 minuten totaal)

Tip: Zet voor elke taak een kookwekker om treuzelen tegen te gaan. Het helpt mij enorm omdat ik snel afgeleid raak. Als ik weet en zie dat ik (nog) een bepaalde tijd heb om iets te doen lukt het mij beter om deze taak af te krijgen. Het is een soort wedstrijdje tegen de klok.

Tip: Verkalkte kranen of douchekop? Drenk een viscosedoekje in azijn en wikkel deze om de aangetaste plekken. Doe dit het liefst 's avonds zodat de azijn  's nachts zijn werk kan doen. Scheelt je boenen én geld.


Allesreiniger: Doe een paar drupjes afwasmiddel in een plantenspuit en vul deze aan met lauwwarm water.
Desinfecteerspray: Vul een plantenspuit voor de helft met alcohol en vul dit aan met koud water.
Glasreiniger: Vul een plantenspuit voor de helft met simpele witte azijn en vul dit aan met koud water
Badkamer/keuken reiniger: Doe een eetlepel afwasmiddel in een plantenspuit en vul de fles voor de helft met azijn. Vul de fles aan met koud water.
-Maak elke reiniger in een andere kleur plantenspuit en plak er een label op om verwarring te voorkomen.

Wat heb je allemaal nodig?

- Microvezeldoekjes. Bij de Action kun je setjes van drie kopen. Neem twee setjes mee.
- Soms is deze microvezel chenille handschoen te koop bij de Action, maar is ook verkrijgbaar bij autowinkels (hij is namelijk ook fijn om te auto mee te wassen). Deze is om alles af te stoffen.
- Simpele afwasmiddel. Kies een lekker geurtje. Ik houd van lemon.
- Alcohol ketonatus minimaal 70%. Zo'n grote fles is erg handig om op voorraad te hebben.
- Bij de Action en allerlei andere soortgelijke winkels kun je deze flexibele manden vinden. Handig om alles in op te bergen en/of mee te nemen naar verschillende ruimtes in huis.
- Viscosedoekjes gebruik ik om kranen met azijn in te laten weken, maar ook voor het toilet. Het liefst gooi ik de doekjes erna weg of ik was ze apart op de heetste stand.
- Azijn. Lidl, Aldi of AH euroshopper, het maakt niet uit. Heerlijk goedkoop en een fijn schoonmaakmiddel.
- Plantenspuiten zijn overal voor maximaal twee euro per stuk te koop. Sla er minimaal vier in voor je zelfgemaakte schoonmaakmiddelen.
- Een bezemsteel. Om te dweilen gebruik ik een vlakmop (net geleerd via google hoe het heet). De steel kun je er vaak uit draaien. Deze gebruik je in combinatie met een microvezeldoekje en een elastiekje om langs het plafond te stoffen.

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben gehad en dat jullie prachtige schone kamers zullen hebben. Happy cleaning!

Liefs,
Esmée

21 maart 2014

Persoonlijke update: Ik kan nog steeds niet lopen

Hallo lieve lezers,

Inmiddels is het alweer vijf weken geleden dat ik van de trap viel. Ook heb ik al vijf ziekenhuisbezoekjes achter de rug. Eerst dachten we dat de pees in mijn voetzool beschadigd zou zijn. Wat erg vreemd was is dat mijn voet dik bleef en mijn huid paarskleurig was. Ik zal nu maar geen foto plaatsen van mijn voet aangezien dit er niet erg lekker uitziet.

Gisteren was mijn vijfde ziekenhuis bezoek, ditmaal bij de revalidatiearts. De arts constateerde dat het erg veel leek op CRPS, complex regionaal pijn syndroom.
Omdat ik nog erg veel pijn had kreeg ik extra pijnstillers.
Ik moet vier keer per dag twee stuks paracetamol 500mg slikken, 's middags 50mg tramadol en voor het slapen gaan 100mg tramadol. Ook moet ik viermaal daags een dmso crème op mijn voet smeren. Dit zou mijn huid minder gevoelig maken en de zwelling doen verminderen.
Door de tramadol ben ik erg duizelig en slap. Op krukken lopen wil nu niet zo goed meer waardoor ik vrijwel constant in mijn rolstoel zit.
Dit alles had ik echt niet verwacht van mijn val van de trap.
Ik hoop dat dit alles vlug minder wordt wanneer ik fysiotherapie krijg. Ik kan niet wachten tot ik weer kan lopen, rennen en dansen. Natuurlijk wil ik ook supergraag weer werken, fietsen en wandelen met mijn lieve huisgenootje.
Ik hoop dat jullie kunnen begrijpen dat er de aankomende tijd (en de afgelopen paar weken) niet echt shoplogs, recepten etc. online komen. Ik doe wel heel erg mijn best om elke dag iets online te plaatsen. Wishlists vind ik leuk om te maken, maar ook inspirerende artikelen en tips.

Liefs,
Esmée

20 maart 2014

Wishlist: Zara Home

Hallo lieve lezers,

Door mijn artikel van gisteren stuitte ik op de website van Zara Home.
Ik kan de woorden niet vinden om te omschrijven hoe mooi ik alles vind.
Daarom heb ik via mijn Pinterest account een speciaal bord aangemaakt om alle items die ik leuk vind te verzamelen. Kijk je mee?

 -Ik vind het mooi om over het voeteneinde van het bed een decoratieve sprei te leggen. Deze sprei is wit en heeft een gequilte bloemenprint in vakken.
-Deze twee waterglazen vind ik ontzettend mooi. Het gouden patroon op het linkerglas zorgt voor een chique uitstraling.
-Deze gouden doos lijkt me prachtig voor sieraden of andere kleine spulletjes.
-Ik erf ooit (hopelijk nog lang niet) van mijn Opa en Oma een klein buikkastje. Wanneer ik die krijg wil ik hem graag hoogglans wit verven en de knoppen vervangen. Deze knop vind ik erg mooi.
-Ik volg een instagram account van een (zweeds?) meisje. Zij heeft op haar salontafel een soortgelijk waxinelichthoudertje staan. Al geruime tijd staat deze op mijn wishlist.
-Een prachtige grote gouden vaas met een gehamerd reliëf.

-Deze klavervormige gouden spiegel lijkt mij ontzettend mooi om in het toilet te hangen.
-Een mooi setje badkameraccessoires is nooit verkeerd. Er is op de site van Zara Home ontzettend veel te vinden. Dit setje lijkt mij wel leuk. Wit met reliëf bloemen.
-Deze waxinelichthouder vind ik wel grappig. Het binnenglaasje is omringd door stukjes drijfhout welke zorgen voor een natuurlijke uitstraling.
-Gouden servetringen om aan tafel te zorgen voor een luxegevoel.
-Dit schort met bladeren vind ik erg leuk. Lekker zomers.
-Op de foto is het niet goed te zien, maar deze tafelloper is wit met een gouden glans. Perfect voor tussen alle seizoens en feestdagen decoraties door.
-Hoe grappig is deze boekensteun in de vorm van een ananas? Ik weet niet of ik een open boekenkast ga nemen. Misschien is hij wel leuk op een plank in de keuken voor mijn kook- en bakboeken!
-Dit printje vind ik wel leuk. Het doet mij een beetje denken aan delfsblauwe tegeltjes.
-In hetzelfde printje als het schort, deze theedoeken. Ik houd ervan om dingen te matchen.

-Om makkelijker schoon te maken en om een optisch opgeruimder huis te hebben kun je decoraties groeperen op een dienblad. Kaarsen zijn erg leuk om op een dienblad te zetten, maar ook leuk om een tray in de keuken te maken met verschillende soorten toevoegingen voor je ontbijt. Bijvoorbeeld potjes met superfoods die je dagelijks gebruikt.
-Deze theedoeken hebben ook al zo'n leuk delfsblauw printje.
-Dit dienblad vind ik echt prachtig. Mijn hele stijl kan vertolkt worden door dit ene dienblad, Klassiek kitsch.
-Een ananas als zoutstrooier. Staat leuk in de keuken naast het fornuis.
-Verschillende printjes placemats zijn nooit verkeerd. Dit printje is erg rustig en geschikt voor elke gelegenheid.
-Een mandje voor (stok)brood is ook handig om te hebben. Dat staat zo leuk op de ontbijttafel.
-Manden op dingen op te bergen in verschillende groottes. Deze manden zijn wit en hebben een witte voering met embroidery kantrandje.
-Dit kussen heeft een overlay van embroidery.

-Deze schaal vind ik zo ontzettend mooi. Prachtig om al mijn fruit op te leggen wat niet in de koelkast hoeft/mag.
-Dit printje vind ik ook erg mooi. Stoffen servetten blijven jarenlang goed en zijn vaak veel mooier dan papieren wegwerp servetten.
-Deze potten wil ik graag in de badkamer zetten om wattenstaafjes en andere toiletartikelen in te bewaren, misschien wel proefmonstertjes.
-Totaal niet nuttig maar wel erg mooi zijn plateau's onder je borden. Ook zou je dit plateau aan de muur kunnen hangen of op tafel leggen onder een groepje stompkaarsen. Multifunctioneel!
-Je ziet het niet zo goed, maar deze fotolijstjes hebben een rand van gevlochten zilver.
-Om in de sfeer van tierelantijntjes te blijven, dit truttige fotolijstje.

Zoals je ziet houd ik van neutrale kleuren (vooral wit) én ben ik gek op gouden accenten. Ik ben blij dat Zara Home zoveel gouden accessoires verkoopt daar ik vrijwel nergens deze kan vinden. Familieleden en vrienden, deze dingen zet ik hierbij op mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag in September. Je kan er nooit te vroeg bij zijn haha. Ik weet ook nooit wat ik op mijn verlanglijstje moet zetten. Jullie wel?

Liefs,
Esmée

19 maart 2014

Je huis decoreren per seizoen/feestdagen: Lente

Hallo lieve lezers,

Vandaag is het thema Lente aan de beurt. In dit artikel laat ik jullie een aantal leuke items zien om je huis in de voorjaarssfeer te brengen. Zachte frisse kleurtjes en bloemen printjes.
Klik op de links onderaan de foto's om direct naar de webshop van het product te gaan.
Wil je weten waarom ik deze artikelen maak? Klik dan even hier.
 

- Lichtgroene canvas kussenhoes €4,95 en Geel gestreepte linnen kussenhoes €14,95

-Appeltjesgroene tafelloper €12,95
-Rustieke kaarsen in diverse frisse kleuren. Onder andere verkrijgbaar bij Xenos, Action, Blokker en de Hema. 

-Houd je wel van een beetje meer kleur? Deze theedoek met bloemetjes is erg leuk, €3,95.
-Ook dit bijpassende schort mag niet ontbreken €9,95.
-Om het hele huis wat op te fleuren én meer zuurstof binnen te brengen zijn deze citrusboompjes erg leuk. Helaas zijn ze niet geschikt voor consumptie €11,95.
-In de Lente mogen narcissen niet ontbreken. Als je lekker een dagje naar de Ikea gaat kun je ook best een paar van deze narcissen meenemen voor maar €2,29.

-Op pinterest zag ik dit leuke ideetje. Knip uit een vrolijk vel scrappapier of karton een bloem met zes bladeren. plak hierop een cupcakepapiertje. Vul deze met snoepjes of zet er een waxinelichtje in.
-Tulpen zijn volop verkrijgbaar. Zet een vaas op de eettafel, in de keuken en/of de salontafel, instant lentegevoel.
-Op de website van kwantum kwam ik dit Happy beeldje tegen voor maar €2,50. Zet hem op een plankje naast wat kaarsjes.
-Leg een vrolijk plaid op de armleuning van de bank. Ideaal voor de frisse avonden. Dit vrolijke gele plaid is €5,-. Je kunt natuurlijk ook een plaid nemen met bloemetjes.
-Vul deze pot €9,- met maoam pinballs, die hebben leuke vrolijke kleurtjes.

-Dit krijtbord €8,00 is leuk om te hebben als basisdecoratie. Leuk om per seizoen/feestdagen een quote op te zetten. "Lente. Niks moet, niksen mag" of "Hallo Lente" bijvoorbeeld.
-Vrolijke katoenen servetten met Lentebloemen per 4 stuks €17,95. Niet goedkoop, maar stoffen servetten blijven jarenlang mooi.
-Als je voor paarse accenten gaat in de lente, dan is dit poetsgoed setje €3,99 erg leuk. Hang ook een schilderij op met lavendelvelden.
-Vrolijk gekleurde onderzetters van siliconen (duurzaam) 4 stuks €11,95. (vergelijkbare onderzetters ook op ebay.com verkrijgbaar)
-Servetringen met witte reliëf bloemen 4 stuks voor €15,95
-Dit leuke bloemenschaaltje is ook verkrijgbaar in geel en groen €6,95

Ik hoop dat jullie het leuk vonden. Vind jij het ook leuk om je huis per seizoen en/of feestdagen te decoreren?

Liefs,
Esmée

18 maart 2014

Je huis decoreren per seizoen/feestdagen: Introductie

Hallo lieve lezers,

Ik kwam met een leuk nieuw idee. Wanneer ik ga verhuizen naar een appartementje ben ik van plan om mijn interieur heel basic en clean te hebben. Rond bepaalde feestdagen en seizoenen zal ik de decoraties van mijn interieur daarop aanpassen.
Enkele belangrijkste seizoenen/feestdagen die ik wil gebruiken om mijn huis te decoreren zijn: Valentijnsdag, Lente, Pasen, Herfst, Halloween, Winter en Kerst.


Welke decoraties kun je makkelijk veranderen/toevoegen aan je interieur?
-Kussentjes, dekbedovertrek & fleecedekentjes
-Waxinehouders, kaarsenplateaus & stompkaarsen
-Vlaggetjeslijn/banner aan de haard of onder een plank.
-Een krans op de voordeur (erg populair in Amerika)
-Tafelkleed, tafelloper & placemats
-Krijtbord of schilderij boven de eetafel/zijtafel
-Keukentextiel: hand- en theedoeken, keukenschort en pannenlappen

Voorlopig zal ik voor jullie leuke items van verschillende webshops verzamelen en deze per seizoen/feestdagen verwerken in een artikel.
In de toekomst lijkt het mij leuk om een hometour te doen wanneer ik mijn huis opnieuw gedecoreerd heb én hoe ik alles organiseer.

Enkele tips: 
-Wanneer je kussenhoesjes wilt verwisselen, zorg er dan voor dat alle verschillende kussenhoesjes hetzelfde formaat hebben zodat je niet ook allerlei verschillende binnenkussentjes hoeft te kopen. Je kunt ook heel leuk en makkelijk zelf kussenhoesjes maken. Wie weet plaats ik daar ooit wel een DIY van.
-Kijk ook eens op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Soms kun je daar hele leuke items vinden voor een paar dubbeltjes tot een paar euro.
-Na de feestdagen zijn er vaak veel dingen over, sla dan al je decoraties in. Sla ook lege kransen in. Je kunt ze van groene oase kopen, maar duurzamer is om voor elk seizoen/feestdagen een stro-krans te kopen en te decoreren. Deze kun je erna in een plastic zak bewaren en het volgende jaar opnieuw gebruiken.
-Verzamel leuke decoratie ideeën op Pinterest.

Liefs,
Esmée

17 maart 2014

Mijn favorieten: H&M Spring fashion

Hallo lieve lezers,

De nieuwe H&M gids is weer op de mat gevallen. Dat betekent dat er weer allemaal leuke nieuwe artikelen te koop zijn. Ik heb alvast mijn favorieten uit gekozen. Kijk je mee?

-Deze bikini met ruches vind ik ontzettend leuk. Het topje is €12,95 en het broekje €9,95.
-Een lekker los maar net jurkje voor aankomende lente/zomer. Door de kleur kan deze ook nog prima in de herfst of winter gedragen worden met een maillot, vestje en laarzen. €29,95.
-Dit jurkje is het ideale lichte zomerjurkje voor mijn stijl. Ik zie mijzelf al hierin rondlopen met een paar slippertjes en een strandtas. €29,95.

-Een fijne lichte broek met destroyed plekken is ook nooit verkeerd. Ik ben wel bang dat net als bij alle andere jeans van H&M, de zakken echt ontzettend misplaatst zijn. Ze zijn vaak erg laag en wijd op de broek genaaid waardoor je optisch een platte bips krijgt. Puntje nazorg voor de H&M ontwerpers. €25,95.
-Dit is een musthave voor iedere kast, de beige linnen broek (wit mag ook maar is besmettelijker) €29,95.
-Hmm ik houd van yogaleggings. Deze legging heeft ook een zachte boord aan de bovenkant €19,95. Ik heb ook nog geen lange sportbroek in mijn kast dus komt deze erg goed van pas!

-Deze top met kanten hals en mouwen vind ik erg leuk. Het model is recht en los vallend. Erg leuk met een jeansshort en wedges voor de zomer. €9,95.
-Helemaal mijn ding die ruches. Deze donkerblauwe top is van een licht doorschijnend en luchtige stof gemaakt. Leuk bij een zwarte nette short en donkerblauwe allstars om het een beetje speelser en minder truttig te maken. €14,95
-Ik wil voor jullie binnenkort graag een leuke DIY online plaatsen. Daarvoor heb ik een simpel losvallend wit t-shirt nodig. Het heeft iets te maken met het youtubekanaal "communitychannel". €9,95.

-Het is alsof H&M mijn blog gelezen heeft. Ik wil graag een kokerrok met volant aan de onderkant en deze verkoopt H&M nu. Helemaal top. De rok kost €24,95
-Leuk om straks de paaseitjes in te bewaren is deze bonbonnière met haas als deksel van de H&M home collectie voor maar €6,95.
-Niet exact het zwarte shortje waar ik naar op zoek ben, maar mocht ik die niet kunnen vinden voor aankomende zomer dan zal deze vast erg fijn zijn. €14,95 (ook niet duur dus).
-Zwarte gladiator sandaaltjes kunnen eigenlijk altijd wel. Niet op de musthave garderobelijst, maar wel erg leuk. €29,95.

Wat zijn jullie favorieten?

Liefs,
Esmée

16 maart 2014

Mijn portemonnee: Kipling Yelina vv

Hallo lieve lezers,

In mijn kleine shoplogje zagen jullie hem al, mijn nieuwe portemonnee.

Dit is hem dan, de Kipling Yelina vv. De kleur en structuur van de portemonnee komen op de foto niet erg flatteus over. De kleur is diep zwart en het materiaal is een soort dikke en stevige vliegerstof.

Wanneer je de voorste flap opent zijn er drie grote vakken. In het achterste vak bewaar ik mijn paspoort en nu mijn medicijnen zodat ik deze altijd bij mij heb en niet kwijtraak.
In het middelste vak bewaar ik briefgeld. Ik was bang dat de vakken niet diep genoeg zouden zijn. Gelukkig passen ook grote briefjes perfect.
Tussen de twee vakken zit ook een rits. Hierin zit mijn muntgeld.
In het voorste vakje heb ik nu een bonnetje en mijn zonnebank strippenkaart zitten (gebruik ik momenteel niet)
Onder de flap bij de drukknoopjes zitten nog twee vakjes. Hierin bewaar ik coupons van winkels.
In de flap zelf zit ook nog een vak. Hier zou ik zelf alleen iets plats in doen omdat je anders een bulky effect krijgt in de flap wanneer je deze sluit.

Zoals je ziet was dit gedeelte echt een must voor mij. Héél veel vakjes voor pasjes.
Ik vind het erg prettig dat dit een apart gedeelte is, en dat je niet overal tussen moet graaien om je pasjes te vinden. Alles in één overzicht.

Achter de pasjes zit één groot compartiment. In een kortere portemonnee zou je hierin je briefgeld bewaren. Dat zou ik zelf niet handig vinden. Wanneer je €5,90 terugkrijgt, moet je eerst de €5,- in dit vak stoppen, vervolgens sluiten, het andere vak openen en het muntgeld in de rits doen. Niet praktisch.

Kijk, nog meer vakjes! Hier zitten nog wel vier vakken verstopt. Ik zou niet weten wat ik allemaal in die zou moeten bewaren. Gelukkig zijn er mensen die hier wél raad mee weten, en waarvoor deze portemonnee dan ideaal is.

En dan het enige minpunt, hij flapt erg dik uit (geen idee hoe ik het zou moeten beschrijven).
Ik hoop dat naarmate ik hem gebruik, hij soepeler wordt en beter zal sluiten.
Persoonlijk vind ik dat vooral het gedeelte van de pasjes te krap is gemaakt waardoor hij bol sluit. Links op deze foto zie je dat hij erg smal is, dit had iets breder/dieper mogen zijn waardoor de flap recht sluit in plaats van deze krappe V vorm.

Ondanks deze kleine minpuntjes vind ik de portemonnee echt superfijn.
Ook prettig, Kipling geeft twee jaar garantie op hun producten. Goed je bonnetje bewaren dus!
Wil je deze kwalitatieve portemonnee ook aanschaffen? De verkoopprijs is €49,90 en is te koop op de website van Kipling. Kipling wordt ook bij de V&D verkocht. Als je V&D vipklant bent (dit kun je gratis worden bij de klantenservice) zijn er vaak persoonlijke kortingsdagen en acties. Meestal krijg je dan 20% korting, óók op alles van Kipling.

Liefs,
Esmée