30 juni 2014

Organizen: Sieraden opbergen

Hallo lieve lezers,

Tijdens mijn erge ziekteperiode waarin ik niet kon lopen had ik ontzettend veel tijd om over dingen na te denken. Zo ook over hoe ik de spullen mijn kamer (waarin ik op mijzelf woon) meer geordend kon maken. Ik kwam via Pinterest een foto tegen van een houten bord met spijkers erin waar kettingen op hingen. Dit leek mij echt superhandig. Ook had ik een handig ideetje bedacht om mijn oorbellen te organiseren. Vandaag laat ik jullie mijn beide ideeën zien.

Ik heb bij de Ikea een prikbord gekocht, welke ik al in verschillende kleuren heb geverfd, maar uiteindelijk ben ik gesettled met wit. Deze gebruik ik nu voor mijn kettingen. Ik heb de punaises die je erbij krijgt verdeeld in een rijtje bovenaan. Je zou ook decoratieve punaises kunnen gebruiken.

Bij de Boekenvoordeel kocht ik deze verdeler voor €2,49 die gebruikt kan worden voor knutselspulletjes zoals kralen en scrapbook versiersels. Ik bedacht mij dat deze echt super zou zijn om mijn oorbellen in te bewaren. Ik draag voornamelijk stekers. In elk vakje bewaar ik één paar zodat deze makkelijk te pakken zijn 's morgens. Het geeft een handig overzicht van al mijn oorbellen zodat ik niet vergeet welke ik allemaal heb. Ik zit eraan te denken om in elk vakje een stukje vilt te lijmen voor een luxer effect.

Ik draag vrijwel geen armbanden. Wel ben ik van plan om meer horloges aan te schaffen de aankomende paar jaren. Wanneer ik daar wat meer van heb, en eventueel ook wat meer armbanden, zal ik jullie laten zien hoe ik die opberg.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien. Hoe bewaar jij je sieraden?

Liefs,
Esmée

29 juni 2014

Review Versapers titanium 3G slowjuicer

Hallo lieve lezers,

Inmiddels heb ik mijn Versapers slowjuicer al een dikke maand. Ik heb hem daarom dus ook veelvuldig getest en kan er mijn mening goed over geven. Wil je weten wat je allemaal met een slowjuicer kunt doen? Lees dan dit artikel.


Allereerst wil ik zeggen dat je echt supersnel een sapje hebt gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is je producten te wassen en eventuele stokjes en grote pitten te verwijderen, en dat is 's morgens echt een droom. Je hoeft niet met je half slapende hoofd appels en wortels te schillen, spinaziesteeltjes af te snijden (soms zijn deze erg lang en hard) en klokhuizen weg te snijden. Dit scheelt je werk én je hebt meer sapopbrengst dan met bijvoorbeeld een sapcentrifuge.
Ohja, soms denk ik weleens wanneer ik sta te juicen: pff als ik dit allemaal op had moeten eten (als in kauwen en doorslikken) dan was ik denk ik zeker wel een uur bezig. Wie heeft die tijd? 

Hoe werkt de Versapers slowjuicer?
In het vulgat gooi je stukjes fruit en groente (ik raad aan dit één voor één te doen). De kegel trekt de stukjes naar beneden waar deze langzaam fijn gewrongen worden waardoor het sap eruit komt. Het sap komt door de zeef heen in de buitenste ring waarna het afgevoerd wordt door de sapuitgang met sapstop. De droge pulp wordt afgevoerd via de pulpuitgang.


Wat vind ik zo fijn aan mijn slowjuicer?
Het sap is glad en drinkt makkelijk weg. Je behoudt nog wel vezels, maar hoeft geen dikke drab door een rietje te zuigen. Soms is een dikke drab lekker, als in een aardbeien met yoghurt drankje, maar 's morgens prefereer ik het om snel een sapje te maken en deze naar binnen te werken voor vlugge energie. Call me crazy, maar wanneer ik 's morgens een slok neem van een groente-fruitsapje, dan voel ik direct energie in mijn lichaam komen, het sap geeft een boost aan mijn metabolisme. Toen ik mijn huisgenootje een sapje gaf was haar eerste reactie: wow! Het sap heeft zoveel smaak en geeft echt een kick. Ze zei zelfs: het voelt alsof al mijn smaakpapillen zijn geprikkeld. En wees eerlijk, je bruine boterham met kaas en een kopje koffie doen dat niet elke ochtend.

Wat vind ik minder?
Ik had verwacht direct een gladde amandelmelk te kunnen maken, helaas werkte dit niet.
Ik heb één keer geprobeerd om amandelmelk te maken in mijn slowjuicer, maar dat was nog geen succes. Omdat er kleine gaatjes in de zeef zitten (=voor vruchtvlees), blijven er toch nog fijne korreltjes amandel in je melk zitten. Dit is makkelijk op te lossen door het door een kaasdoek en/of hele fijne zeef te gieten. Toch krijg je denk ik een romigere melk door je amandelen en water in een blender lang te blenden en daarna het door een kaasdoek en/of hele fijne zeef te gieten. In een blender krijgen de stevige amandelen namelijk langer de tijd om af te breken en hun goede eigenschappen af te geven. Dit is uiteraard wel korter te bewaren doordat in een blender meer oxidatie plaatsvindt. 

Hoe maak je de Versapers schoon?
Het schoonmaken is heel simpel. Druk de sapstop dicht. Giet ongeveer 300ml in de machine en laat deze even een minuutje draaien. Laat het water uit de machine lopen via de sapuitgang en sluit deze weer. Draai de bovenkant eraf en spoel deze om met lauw water. Trek vervolgens het losse middendeel eruit. Haal de ring eraf en maak deze schoon met het borsteltje en wat water. Eenmaal per week haal ik de rubbertjes eruit en maak ik deze extra goed schoon. Dan haal je de perskegel eruit. Hieromheen zitten vaak nog wat harde vezels. Gooi deze weg. Dan maak je ook de kegel schoonmaak met het borsteltje. Heel belangrijk is om de zeef goed schoon te maken met het borsteltje. Maak ook alle gaatjes goed schoon. Spoel het doorzichtige gedeelte goed uit en verwijder overige pulp uit de pulpuitgang. Met het pijperager-borsteltje maak je beide uitgangen goed schoon. Dit klinkt als ontzettend veel, maar de Versapers heb je in 5 minuutjes schoon.

Wat wil ik nog maken met mijn juicer/wat heb ik nog niet gemaakt?
Ik wil nog van groentesap een soepje maken, ijs draaien van vruchtensap en ik wil nog zelf tarwegras sap gaan maken. Ik moet nog tarwegras zaadjes kopen/bestellen en deze kweken, alvorens ik dit kan proberen.

Als laatste wil ik jullie meedelen dat ik ontzettend blij ben met mijn Versapers slowjuicer. Ik kan hem iedereen aanraden. Investeer in de titanium 3G. Deze heeft als enige een sapstop. Koop hier de Versapers titanium 3G, of in een kookwinkel bij jou in de buurt!

Heel veel liefs, en veel gezondheid,
Esmée

23 juni 2014

Gezonde muesli bars

Hallo lieve lezers,

Vandaag het beloofde recept van de muesli bars.


Op een bakplaat mix je de volgende ingrediënten: 2 cups havermout, 1 cup gehakte amandelen, 1/2 cup geraspte kokos, 1/4 cup chia zaadjes en 1/3 cup gebroken lijnzaad. Voeg hieraan 1/4 cup gesmolten kokosolie of zonnebloemolie toe. Mix diet heel goed door elkaar, en bak het 10 minuten op 180°C.


Intussen verwarm je 1/3 cup honing met 1/4 cup kokosbloesem/palmsuiker in een klein pannetje op een laag vuurtje. Ik gebruik honing van de Ekoplaza zodat ik zeker weet dat het puur en alleen honing is.

Doe de geroosterde droge ingrediënten in een grote mengkom, en giet de honing en suiker erbij. Roer goed door!

Wanneer je het goed gemengd hebt zal het er zo uitzien. Voeg nog een lepel kokosolie toe en meng dit er goed door.

Knip een stuk bakpapier met opstaande randen voor een groot bakblik (mijne is 25 x 25 cm). Kieper de mix in het blik en druk het heel goed aan. Bak het geheel voor ca. 25 minuten in een oven van 150°C.

Wanneer de bovenkant lichtbruin is, haal je het geheel uit de oven. Laat dit minimaal een half uur afkoelen in het bakblik alvorens het geheel eruit te tillen. Wanneer je de hele koek uit het blik hebt gehaald, kun je het in kleinere porties snijden. Doe dit met een goed scherp koksmes. Ik heb mijn koek in 16 stukjes gesneden van ongeveer 6x6 cm.

En dan is dit je uiteindelijke resultaat. Een supergezonde en lekkere koek/mueslibar voor bij de thee (of koffie). Ook kun je ze makkelijk meenemen naar je werk of school als tussendoortje. Bewaar de mueslibars in een luchtdichte trommel. Zo zijn ze zeker een week houdbaar. Ik geloof zelfs dat ze binnen een week op zullen zijn!

De kokosbloesemsuiker koop ik bij de Jumbo, de havermout is van AH basic, de amandelen bij de turk en de rest bij natuurvoedingswinkels zoals Ekoplaza en de Tuinen.

Liefs,
Esmée

22 juni 2014

Lancôme Erika F

Hallo lieve lezers,

Gistermiddag was ik even in de stad en liep ik langs de Ici Paris XL. Ik herinnerde mij dat ik nog 25% vipkorting had, en eenmaal in de winkel kwam ik erachter dat ik nog een cadeaubon had van mijn privilegepunten. Erifa F van Lancôme stond al een tijdje op mijn wishlist. Eindlijk heb ik hem. Let's take a look.


Het doosje alleen al vind ik supermooi. De oogschaduw heeft een ingedrukt reliëf van een (vermoedelijk) roosje. In plaats van het sponsapplicatortje had ik liever een klein kwastje gezien zodat je geen extra kwast hoeft mee te nemen wanneer je Erika F meeneemt in je tas.

Hier een swatch van de kleur. De kleur van de oogschaduw is erg moeilijk om te omschrijven. Ontzettend shimmery, met grijs, taupe, groen, goud en zilver in één. Hij matcht heel goed met de binnenste ring van mijn oogkleur, maar zal eigenlijk iedereen wel staan aangezien er zoveel verschillende tinten in zijn verwerkt.


Erika F van Lancôme kost normaal €28,50. Met korting betaalde ik er slechts €16,37 voor. Dat is in totaal maar liefst 42,5 % korting. Wil je Erika F ook aanschaffen? Dat kan hier.

Liefs,
Esmée

20 juni 2014

Shoplogje Ekoplaza

Hallo lieve lezers,

Gistermiddag ben ik even naar de Ekoplaza hier in Groningen gefietst om o.a. Speltmeel te kopen. Natuurlijk kwam ik daar weer allerlei lekkere en gezonde dingen tegen. Het leek mij daarom leuk om jullie te laten zien wat ik heb gekocht en waar ik dit voor wil gebruiken.

- Rijst quinoa wafels €1,19
- Speltmeel €2,59
Stukken beter voor je darmen dan (witte) tarwebloem
- Kaneelamandelen 174 gram €3,22
Deze zijn zoo lekker, maar het laagje eromheen van mij mij best dunner en met meer kaneel.
- Speltpops 140 gram €1,68
Ze waren lekker om zo op te knabbelen, maar ook lekker met wat amandelmelk. Gezpet met honing.
- Muesli crunch (suikervrij) 186 gram €1,11
Lekker door de yoghurt met fruit, of om zo te eten.
- Bloemenhoning €3,69
- Kokosrasp €1,85
De kokosrasp heb ik gekocht voor mijn muesliballen/repen waarvan ik nog een recept met jullie zal delen.
- Pizzakruiden €1,55
Ik had nieuwe Italiaanse kruiden nodig, en deze zijn ook nog eens biologisch.
- Mexicaanse wrapkruiden €1,89
Ik ben zeer benieuwd of ik hier een lekkere vulling mee kan maken voor enchilada's/burrito's
- Candy tree lolly's p.s. €0,65 Deze lolly's bevatten alleen natuurlijke ingedikte suikers.
Twee keer cassis, twee keer framboos, kers, citroen en appelkaneel. Op de smaken framboos en cassis ben ik dol. Ik ben benieuwd naar de andere smaken.

In totaal was ik €23,32 kwijt. Dat is het mindere van gezond, maar moeilijker verkrijgbaar eten. Dit zijn allemaal dingen die ik af en toe eens koop, en dienen als toevoeging voor mijn voedingspatroon van veel fruit en groente. De speltmeel is wel iets wat ik altijd in huis wil hebben.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien. Kopen jullie weleens bij een bio/eko winkel?

Liefs,
Esmée

19 juni 2014

Mijn lipstick collectie

Hallo lieve lezers,

Allereerst, sorry voor de zeer lange afwezigheid. Ik ben de laatste paar weken heel erg druk in mijn hoofd geweest en kon geen inspiratie en motivatie vinden om te schrijven. Inmiddels heb ik weer een aardig lijstje met blogpost ideeën gemaakt, en ben ik van plan om weer een stuk regelmatiger te gaan schrijven.


Vandaag wil ik jullie mijn collectie lipsticks laten zien.


Van links naar rechts:
Mac cosmetics "creme d'nude" cremesheen, zeer favoriet.
Mac cosmetics "girl about town" amplified
Mac cosmetics "ruby woo" matte
Inglot cosmetics "144" Licht barbieroze, draag ik vrijwel nooit meer.
Essence "03 dare to wear" Een rode lipstick met koele ondertoon.
Catrice "240 hey nude..."
Rimmel "120 cutting edge" Diepe pruimkleur
Yves saint laurent "18 rose pastelle" vernis à lèvres
Yves saint laurent "1 nude beige" rouge volupté

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien. Heb jij ook een favoriete lipstick?

Liefs,
Esmée

1 juni 2014

Shoplog week 22

Hallo lieve lezers,

Vandaag een verzamel shoplogje van de afgelopen week. Ik heb goed nieuws! ik ga aankomende week terug naar Groningen, naar mijn eigen huis. Ik kan inmiddels weer wat lopen en hoop me daarom te kunnen redden in mijn eigen woning. Omdat ik weer terugga had ik wat dingen nodig, maar ook gewoon wat leuke dingetjes.

-Bij de Bruna kocht ik een setje transfervellen. Ik heb een tijdje geleden een wit t-shirt gekocht waar ik een print op wil maken. Omdat ik nu eindelijk ook een strijker heb kan ik opdrukken gaan maken. €5,99
-Bij de Xenos kocht ik een turquoise geurbrandertje. Ik heb een tijdje geleden mijn lieve mooie craquelé brandertje van the Bodyshop kapot gegooid omdat er een mini brandje ontstond met een zakdoekje en de kaarsjes op mijn dienblad. €1,79
-Bij de blokker kocht ik een soort mini zonnebrillenkokertje. Handig om oorbelletjes en kleine dingetjes in mee te nemen op reis. Ook handig om je oortelefoontjes in mee te nemen. €1,49
-Bij de Kruidvat had ik met mijn voordeelkaart 30% korting op Zenner. Deze schuifkammetjes waren het enige leuke wat ik kon vinden. Ik zal nog een foto op Instagram plaatsen met hoe ik ze draag. €3,50

-Bij de Zeeman kocht ik deze ontzettend leuke placemat die ik wil gebruiken voor fotografie. Het is een slappe placemat van stof, en kan dus daarom ook opgevouwen worden. €1,49
-Bij de Xenos kocht ik deze mooie matte barok servetten, ook voor fotografie. €1,49
-Bij de Blokker kocht ik een klein pakje toiletreinigingsdoekjes. Als ik volgende week terug ben, ga ik eerst de hele badkamer schoonmaken. Mijn mannelijke huisgenoten zijn niet erg schoon helaas. €1,-

-Voor mijn strijkijzer had ik ook strijkwater nodig. Bij de Blokker was deze fles van Robijn nu maar één euro. Ik gebruik ook altijd wasverzachter en de verfrissingsspray van Robijn.
-Op mijn kamertje heb ik geen plek voor een strijkplank. Daarom bestelde ik online bij Blokker deze strijkdoek die je op tafel kunt leggen. Ik ben benieuwd of dit fijn strijkt. Nu kan ik eindelijk mijn blousjes thuis strijken. €3,99

Helaas komt de kleur op de foto niet goed over. In het echt is dit bamboe servies een middel zeeblauwe/teal kleur. Ik wilde al een tijdje een paar mooie "plastic" bordjes en kommetjes. Dit bamboe servies lijkt van plastic te zijn, maar is veel sterker. Ik heb van alles vier stuks gekocht. De bordjes voor brood, de grote kommetjes voor bijvoorbeeld havermout en de kleine bakjes voor nootjes etc. De bordjes en grote kommetjes waren beide €1,99 per stuk, de kleine €0,99.


Bij de Xenos kocht ik ook nog deze mooie fles. Ik drink niet vaak drank, maar af en toe een glaasje bessen vind ik nog wel lekker. Ik denk dat de roze rode drank erg mooi staat in deze fles. Ook zou je de fles kunnen gebruiken als vaasje! €1,79

Bij de H&M kocht ik deze zwarte basic short en witte singlet. De short was €9,95 en de singlet €4,95. Die kan ik nu fijn van mijn lijstje afstrepen!

Ook kocht ik bij de H&M deze wit met navy geruite blouse. Op de ellebogen zitten patches. €24,95.
Als laatste kocht ik een fijne sportcapri erbij. Drie maal per week sporten lukt niet met één sportbroekje. De prijs voor deze capri was ook erg fijn, namelijk €14,95. Zo wil ik er nog wel een paar bijkopen. Ik ben nog van plan om een lange aan te schaffen voor wat frissere dagen.

Ik hoop dat jullie mijn verzamel shoplogje leuk vonden. Ik ga lekker genieten van al mijn nieuwe spulletjes.

Liefs,
Esmée