29 december 2014

Primark shoplog December 2014

Hallo lieve lezers,

Vandaag heb ik voor jullie een shoplogje van de Primark in videovorm. Ik hoop dat jullie het leuk vinden.



Liefs,
Esmée

24 december 2014

Wishlist voor 2015

Hallo lieve lezers,

Vorig jaar stelde ik een Wishlist voor 2014 op. Hierin gaf ik de dingen aan die ik graag aan wilde schaffen in het (bijna!) afgelopen jaar.

Ik kocht hiervan niet de Nikon D5100, maar de D5200 omdat deze een flipschermpje heeft.
De parfum la vie est belle van Lancôme had ik ook aangeschaft, maar blijkt mij uiteindelijk niet goed te vallen. Ik krijg er enorme hoofdpijn van. Daarom staat hij ook op marktplaats voor een prikkie.
De foodprocessor heb ik nog niet aangeschaft, omdat ik een oude weer aan de praat heb gekregen. Deze voldoet nu prima aan mijn wensen en zal ik gebruiken tot hij ermee stopt.
Voor mijn verjaardag (7 september) heb ik van mijn Oom, tante en neefjes een mini fotostudiootje gekregen. Superhandig om producten in te fotograferen. Ik ben hier heel blij mee.

Een appartementje staat ook op de planning in de nabije toekomst. Ik heb inmiddels genoeg woonpunten opgebouwd bij Woningnet om binnen nu en een half jaartje te kunnen verhuizen naar een leuk klein appartementje. Ergens begin 2015 zal ik denk ik ook gaan beginnen met rijlessen en dan sparen voor een leuk scootertje. Het lijkt me namelijk nog steeds heerlijk om hiermee door de stad te cruisen.
Ook ben ik van plan om in 2015 dan eindelijk de Clarisonic mia 2 aan te schaffen. Ik denk dat als je iets al meer dan 3 jaar wilt hebben, dat het grote bedrag het wel waard zal zijn.
De babybullet vind ik nog steeds super schattig, maar zal ik denk ik niet gaan kopen. Een contactgrill lijkt me nog steeds erg fijn, maar ik heb er helaas geen plek voor.

Dan nu op naar de nieuwe wensen!

Ik ben heel hard bezig om al mijn spullen te minimaliseren. Het is dan ook een grote wens voor mij om een fijne klein maar kwalitatief gevulde kledingkast te hebben. Allemaal basics en kledingstukken die goed met elkaar te combineren zijn.
Waar ik eerst een grote kast vol met schoenen wilde, wil ik nu juist mijn aantal schoenen tot ongeveer 5 paar minimaliseren. Ik merk dat ik veel rustiger word in mijn hoofd wanneer ik minder spullen heb. Happy goal dus.


Een verticaal moestuintje op mijn toekomstige balkon is echt een grote wens voor mij. Lekker zelf tomaatjes, aardbeien en kruiden groeien!

Een eigen woning betekent eindelijk weer huisdieren. Op mijn studentenkamertje mag en kan ik qua ruimte geen huisdier houden. Dit mis ik echt ontzettend. Ik ben zeker van plan om snel een klein hondje te nemen wanneer ik een eigen woning heb. Het zou nog best weleens een halve dierentuin kunnen worden in de toekomst. Een hangoor konijntje, cavia en vissen staan ook nog zeker op mijn wensenlijstje.


In de zomer van 2015 zou ik graag willen backpacken door Europa langs allerlei grote steden. Daarvoor heb je natuurlijk een goede backpack nodig. Deze van Nomad lijkt mij erg fijn omdat hij een rits heeft over de gehele voorkant zodat je deze als een sporttas open kunt vouwen en niet vanaf de bovenkant hoeft te graaien naar je bagage. Ook is dit model speciaal ontworpen voor vrouwen wat het dragen comfortabeler schijnt te maken.

Een externe harde schijf van minimaal 1tb om al mijn foto's, filmpjes, muziek etc. in op te slaan. De Adobe programma's op mijn computer vragen erg veel intern geheugen en ik wil mijn laptop zo schoon mogelijk houden.

Deze bank genaamd Nero van de Leen Bakker staat al maanden op mijn wensenlijstje. Helaas moet ik nog even wachten tot ik een appartementje heb. Eerder wilde ik graag een hoekbank, maar na veel Pinterest uurtjes zag ik meer schoonheid in twee dezelfde banken tegenover elkaar met een salontafel ertussen.  Deze bank lijkt op de foto grijs, maar neigt meer naar een neutrale kleur tussen beige en grijs in.

Wat zijn jullie wensen voor 2015?

Liefs,
Esmée

23 december 2014

Consumeren? Consuminderen! en dé weg naar minimalisme

Hallo lieve lezers,

Ik ben heel erg chaotisch in mijn hoofd. Toen ik minimalisme ontdekte en de gedachte erachter raakte ik enorm geïnteresseerd. Een huis waarin alles een plekje heeft en waar niks overbodigs in te vinden is zou je rust kunnen brengen.
Ik begon mijn weg naar een minimalistisch leven met Project 333. Na enkele weken kwam ik erachter dat ik met mijn huidige garderobe nog geen perfecte "capsule" kon creeëren dus ben ik gestopt. Wél heb ik mijn hele kledingkast goed doorgespit en zeer kritisch gekeken naar wat ik nog wel draag en wat ik beter weg kan geven of verkopen.


Ook ben ik bezig geweest om de rest van mijn spullen op te ruimen. Alle overbodige dingen gaan stukje bij beetje mijn huis uit. Ik heb inmiddels 6 plastic winkeltassen volgepropt met spullen die naar de kringloop en/of een goed doel kunnen, waaronder 60 paar simpele zwarte sokken waarvan ik de paren moeilijk bij elkaar kan vinden. Dit frustreerde mij elke ochtend en na elke was sessie. Het leek mij daarom slim om gewoon al deze sokken weg te doen en te kiezen voor paren met een printje of een gekleurd randje zodat ik ze makkelijk bij elkaar kan vinden. Wat geeft dát een fijn gevoel zeg.


Bijna elke dag zoek ik wel een laatje, kastje of hoekje van mijn kamer uit om uit te mesten en daarvan dingen weg te doen. Het geeft echt een ontzettend bevrijdend gevoel.
Qua mindset doet het mij erg goed. Het is al een stuk rustiger in mijn hoofd. Ik realiseer mij nu dat ik geen 10 rollen cadeaupapier, 50 kleuren lintjes, 20 kleuren lipsticks etc. nodig heb. Ook leer ik dat ik al die kleine prulletjes waarvan ik denk dat ik ze volgende week, maand of jaar nodig zal hebben, eigenlijk niet nodig heb. Het enige wat ze doen is kostbare ruimte innemen. Ik woon nu nog op een studentenkamer van 15m2 en elk kleine hoekje is kostbaar.


Binnen nu en een half jaar ga ik waarschijnlijk verhuizen naar een klein appartementje ergens in Groningen (YES helemaal alleen wonen). Ik wil graag dat dat een plek word waar ik helemaal tot rust kan komen en waar geen onnodige dingen liggen. Het kost ook meer tijd, geld en energie om al die dingen te moeten verhuizen.
Zoek trouwens ook eens naar "tiny houses" op Youtube. Het zijn mensen die wonen in een soort camper en optimaal gebruik maken van hun ruimtes. Het lijkt mij een ideale woning voor singles en sommige koppels die net beginnen. Ik zie mezelf ook zomaar leven in een Hippie community wijk waar iedereen in zo'n klein huisje woont en milieuvriendelijk leeft met allemaal dieren om ons heen. Allemaal vegetariërs en veganisten bij elkaar en we recyclen en ruilen dan zoveel mogelijk om niet continu nieuwe dingen te hoeven kopen. We verbouwen onze eigen groentes en fruit, helpen elkaar waar nodig is en de kinderen spelen veel buiten met elkaar. (sorry voor mijn dagdroom, haha)


Om mezelf beter aan te leren gelukkig te zijn met weinig spullen (en mezelf) én om meer ervaringen op te doen met reizen en andere landen te leren kennen, wil ik graag met een backpack door Europa reizen in de zomer van 2015. In een backpack kun je maar een beperkt aantal spullen meenemen en moet je creatief zijn met de dingen die je meeneemt. Ik denk dat het ontzettend leerzaam is om minimaal eens in je leven een aantal weken te leven van zo weinig spullen. En dan natuurlijk niet in een luxe all-inclusive hotel!
Ik heb al ontzettend veel filmpjes op Youtube bekeken en ben helemaal enthousiast.

Hoe kun jij minimaliseren/consuminderen?

- Ga bij elke aankoop na of je het écht écht nodig hebt. Is je antwoord volmondig Ja? Wacht dan alsnog een week tot je het echt aanschaft. Ik maak meestal een wishlist en wacht tot dit product in de aanbieding komt. Tegen de tijd dat het in de aanbieding is bedenk ik mij nogmaals of ik het product echt graag wil.
- Ruim elke dag een m2 van je huis op. Ga bij elk item wat je in je hand houdt na of je dit recent gebruikt hebt, of je hier een ander blij mee kan maken in je omgeving, of je het naar de kringloop of een goed doel kunt brengen of dat de vuilnisbak er blij mee zal zijn. Probeer er niet te lang over na te denken en doe het in een zak waarop je de bestemming zet. Spreek met jezelf af dat je niet meer in deze zak mag kijken na het opruimen!
- Kies voor duurzame items. Koop een herbruikbaar waterflesje (Dopper/Bobble), snackzakjes van bijvoorbeeld Lunchskins en schaf glazen bakjes met deksels aan (Ikea). Deze producten zijn duurzaam en kun je over en over gebruiken. Ik wil zelf ook overgaan op glazen bakjes aangezien je deze ook in de oven en magnetron kunt doen zonder je zorgen te maken over chemische stoffen die in je eten komen. Na het afkoelen kun je er gemakkelijk een deksel op doen en meenemen. Ook ideaal zijn ovenschalen met een bijpassende deksel. Scheelt weer aluminium- en plastic folie! (deze is regelmatig in de aanbieding bij drogisten)
- Spit je kledingkast/beautytafel/sieradenrekje/schoenenkast eens door! Hoeveel van iets volstaat? Eén nude nagellak en een kleurtje of een met glitters voor feestjes zijn heus genoeg.
- Koop geen bulkverpakkingen van beautyproducten. Oké een actie van twee mascara's voor de prijs van één is oké, maar 4 flessen douchegel voor 6 euro is niet nodig als je alleen of met z'n tweeën woont. Tegen de tijd dat je aan de derde fles bent begonnen, ben je de geur van witte lelies echt helemaal zat.
- Koop zoveel mogelijk producten zonder verpakking. Afval zorgt ook voor sleur in je leven en chaos in je hoofd.
- Kijk ook eens je keukenkastjes na. Welke pannen gebruik je dagelijks en welke maar één a twee keer in het jaar? Voor de gemiddelde keukenprins of prinses is een ronde taartvorm van 20-25cm doorsnede,een vierkante bakvorm van 20-25cm en een cupcakevorm met 12 bakjes wel genoeg.
- Decoreer je huis in natuurlijke tinten. Verf de muren in een lichte neutrale kleur, zorg voor eenheid in je meubels en Limiteer jezelf om maximaal 5 items op één meubelstuk te plaatsen. Op een kastje kan dit bijvoorbeeld een kaarsenbord, 3 kaarsen en een fotolijstje zijn.
- Wat zou je meenemen als er brand is? Maak een lijstje met de dingen die je binnen twee minuten kunt verzamelen en meenemen naar buiten. Dit zijn uiteindelijk de items waarmee je gelukkig kunt zijn!
Op mijn lijstje staan: Laptop, handtas, usb stick (binnenkort ook ext. harddisk), mobiel, oude teddybeer + hoofdkussen, camera en mijn persoonlijke map. In het huidige huis waar ik woon is het niet mogelijk om mijn kitchenaid mee te sjouwen, maar als ik straks in een appartementje woon, zou ik zeker de moeite doen om deze ook te redden.  

Is je huis inmiddels helemaal netjes? Zet elke dag een timer op gemiddeld 15 minuten en ren als een tornado met een wasmand door je huis heen. Pak alles op wat niet op z'n plek ligt en doe dit in de wasmand. Zoek de wasmand uit op loze dingen en leg alles wat je wilt houden terug op z'n plek.


Wat zijn de voordelen van minimalisme?

- Je kunt makkelijker verhuizen, en als je op reis gaat ben je binnen een half uur klaar met inpakken.
- Spullen vind je gemakkelijker terug in een minimalistisch en opgeruimd huis. Je hoeft niet uren te zoeken tussen loze spullen.
- Schoonmaken gaat veel gemakkelijker. Je hoeft niet eerst 20 dingen van de grond te rapen om te kunnen stofzuigen, 10 waxinelichthoudertjes, 5 tijdschriften en allerlei andere zooi van je tafel te verplaatsen om een doekje over je tafel te houden, en de afwas wordt ook een makkie omdat je maar de broodnodige serviesstukken hebt en je niet meer vuil kunt maken dan je hebt.
- Het vuilnis wegbrengen wordt gemakkelijker. Doordat je je bewuster wordt van het milieu en consumeren/consuminderen ga je waarschijnlijk ook minder afval produceren. In plaats van een megagrote vuilniszak naar de container te brengen, hoef je nu maar een klein pedaalemmerzakje weg te brengen. Ohja, als je een tuin hebt, schaf dan ook zeker een compostbak aan! Scheelt je afval én je krijgt gratis tuinaarde inclusief mest.
- Je zult opgewekter opstaan en blijer thuiskomen omdat er niks in je huis is wat schreeuwt: Ik ben troep, ruim mij op! (Ik sta persoonlijke vrolijker op als het om mij heen is opgeruimd)
- Je bespaart geld! Je gebruikt namelijk minder apparaten en je koopt minder, dus bespaar je geld.
- Het wordt rustiger in je hoofd. (Dit is voor mij de belangrijkste reden om te minimaliseren)
- De spullen die je hebt krijgen meer aandacht. Elk item wordt optimaal gebruikt. Je hebt ook alleen maar spullen om je heen die je gelukkig maken.
- Je bespaart ontzettend veel tijd. Je hoeft nu niet meer elke week 4 uren schoon te maken, maar elke dag maar 5 à 10 minuten. Je hoeft niet meer uren te winkelen om een gelukzalig gevoel te krijgen. De was doen kost ook veel minder tijd. Als single hoef je namelijk maar 1-3 was sessies per week te doen (kleding,handdoeken en eventueel een speciale was als beddengoed of een andere kleur was). Bijna alles wat je doet zal minder tijd kosten. Je houdt hierdoor tijd over voor ervaringen zoals reizen en uitjes, maar ook meer tijd voor familie en vrienden. Wat is leuker, een dagje walibi met je vriendengroep of dat ene leuke jurkje met glitters die je misschien 3 keer draagt?

Leuke blogs over onder andere minimaliseren: Sochicken, Moedersminimalisme en Lijstjes.info

Liefs,
Esmée

9 december 2014

Verlanglijstje Kerst 2014


Hallo lieve lezers,


Wij vieren dit jaar ook weer gezellig samen met de familie kerst (het gezin). Wij trekken online lootjes en vullen een lijstje in met wensen. Voorheen deden we dit door briefjes te schrijven en deze vanuit een bak te trekken. Wat dan vaak lastig was is dat je jezelf trok. Met online lootjes trekken heb je dat probleem niet. Ook kun je steeds dingen aan je lijstje toevoegen, waarna je secret santa hier een bericht van krijgt.

Op mijn lijstje staat:


- Turquoise dopper. Dit is zo'n hippe waterfles die veel mensen nu hebben. De kleuren die ik veel zag vond ik niet zo interessant, tót ik de turquoise versie tegenkwam in een winkeltje hier in Groningen.


- Dik workout-matje. Bij veel winkels kun je goedkope workout-matjes kopen. Helaas zijn deze maar enkele millimeters dik en bieden ze daarom niet veel comfort. Bovenstaand matje is zeker 7mm dik. Ik zou graag thuis spieroefeningen willen gaan doen, maar op de koude (en naar mijn idee niet echt schone) vloer liggen trekt mij niet zo aan.

diy frame- Een krijtbord. Ik wil meer video's gaan maken voor YouTube. Daarvoor is het leuk om een vast beeld te maken die je in het video-overzicht ziet. Om de titel van mijn video in dit beeld te laten zien, leek het mij leuk dit op een krijtbordje te doen met een eigen typografie. (edit: na op Pinterest te hebben gekeken ga ik hem denk ik toch zelf maken. Ik vraag daarom schoolbordverf)


- Setje gecoate dumbells van 3kg per stuk. Deze zijn ook voor de spieroefeningen die ik wil gaan doen. De vinyl/rubbercoating zorgt ervoor dat je de dumbells stevig vast kunt houden zonder dat ze uit je handen glijden doordat je zweet. Toen ik nog in de sportschool sportte, deed ik oefeningen met metalen dumbells welke ik echt niet fijn vond.


- Een papierversnipperaar. Ik heb mij altijd al gefascineerd door die dingen. Ze zijn erg handig om je papierwerk veilig weg te gooien. Ook is het zo veel makkelijker om je papierwerk te recyclen. Wanneer de bak vol zit, breng je deze naar een papiercontainer en leeg je deze. Als je knaagdieren hebt, kun je het ook gebruiken als een laag onder het zaagsel óf je kunt ermee knutselen.


- Als laatste vraag ik een Ici paris xl cadeaukaart als bijdrage voor de Clarisonic mia 2 die al jaren op mijn verlanglijstje staat.

Wat zijn jullie kerstwensen? Ik hoop dat het dit jaar weer een ontzettend gezellige kerst wordt met spelletjes, eten en fijne kerstfilms. Ik kan niet wachten!

Liefs,
Esmée

6 december 2014

Gewoontes die ik niet in mijn systeem krijg



Hallo lieve lezers,

Over een aantal weekjes is het alweer 2015.
De meeste mensen (voornamelijk vrouwen) maken rond deze tijd een lijstje met goede voornemens. Ik ben hier zelf het gehele jaar door mee bezig. Ik bedenk voortdurend leuke en goede dingen waar ik echt meer mee wil doen. Toch lukt het mij vaak niet om die dingen in mijn systeem te krijgen. Ik deel met jullie mijn voornemens welke er altijd weer bij in schieten.

Omg 😍- Stofzuigen. Ik neem me altijd voor om minimaal éénmaal per week te stofzuigen. Met schaamte moet ik bekennen dat dit vaak maar eens per 3 weken gebeurt. Ik woon op een studentenkamertje en heb ontzettend veel spullen die over de vloer slingeren. Het kost mij eerst een kwartier om alle spullen en meubelstukken van de vloer te halen alvorens ik kan stofzuigen. Dit weerhoudt mij er daarom ontzettend vaak van om te gaan stofzuigen.
- De afwas doen. Nog zo één. Ik neem mij voor om telkens na een maaltijd mijn bord af te spoelen (en/of af te wassen). Nog een poging is om elke avond de afwas te doen voor ik ga slapen. Vaak vind ik zoveel leuke dingen op het internet dat ik mijn laatste energie nog nét kan gebruiken om mijn make-up te verwijderen en mijn tanden te poetsen.
- Regelmatiger blogposts schrijven. Helaas ontbreekt het mij nogal aan inspiratie en weet ik gewoonweg niet waar ik over moet schrijven. Mochten jullie ideeën hebben, laat het mij dan weten. Ook voor filmpjes!
- Op tijd naar bed gaan. Het zou voor mij het beste zijn om elke dag om 23.00 te gaan slapen en om half 8 op te staan. Zoals ik al eerder zei vind ik het internet schijnbaar ontzettend interessant wanneer het laat op de avond is. Meestal krijg ik dan ook inspiratie voor allerlei leuke projectjes wat ervoor zorgt dat het vaak één uur 's nachts is wanneer ik écht ga slapen.


- Grote diy projecten oppakken. Ik heb al jaren de ambitie om mijn zelfgemaakte spulletjes te gaan verkopen in een eigen webshop. Daarvoor moet ik natuurlijk wel aan de slag. Ook weerhoud ik mijzelf ervan om materialen te kopen en bijvoorbeeld mijn naaimachine erbij te pakken.
- Sporten... Ik heb het geprobeerd en het kort volgehouden, maar het is gewoon niks voor mij. Wel kies ik er vaker voor om te lopen i.p.v. te fietsen of zelfs het openbaar vervoer te pakken.
- Voor 2014 had ik het plan om zo clean mogelijk te eten. Dit is mij een aantal keren goed gelukt, maar door stressvolle periodes (o.a. half jaar gehandicapt zijn) val ik toch steeds weer terug in het makkelijke eetpatroon. Mijn oven is er na 2 jaar ook mee gestopt waardoor ik heel veel gerechten niet meer kan maken.

Voor 2015 ga ik denk ik geen goede voornemens opstellen. Ik heb namelijk niet echt concrete doelen opgesteld. Wél ben ik van plan om aan mijn mentale zelf te werken. Het is inmiddels bijna zeker dat ik ADD heb, en ik wil hier mee leren omgaan. Ik krijg er gelukkig hulp bij van een professional. Mijn enige doel voor 2015 is daarom: Met mezelf leren leven en proberen gelukkig te worden. Zodra het zijn vruchten afwerpt zal ik denk ik ook vaker bloggen, gezien ik daar momenteel niet veel trek in heb terwijl ik het wel erg leuk vind!

Liefs,
Esmée